Siverek'te yetim çocuklar lunaparkta eğlendi

ŞANLIURFA- İHH ve Siverek Siyar-Der işbirliği düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri etkinliğinde yetim çocuklar lunaparkta gönlünce eğlendi.

Siverek'te yetim çocuklar lunaparkta eğlendi
02 Nisan 2017 - 12:41




İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Siverek Siyar-Der işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Yetim gülerse, dünya güler" etkinlikleri kapsamında yetim buluşması düzenlendi.

İlçenin Fırat Mahallesinde bulunan bir lunaparkta bu yıl beşincisi düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İHH Şanlıurfa yetkilisi Eyüp Yaşar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Program din görevlisi Eyüp Etüş tarafından okunan Kur'anı kerim tilaveti ile başladı. Programda İHH Siverek Yetkililerinden Cevdet Ökenek, İHH Şanlıurfa Temsilcisi Eyüp Yaşar ve Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar birer konuşma yaptı.

İHH Siverek Yetkilisi Cevdet Ökenek selamlama konuşmasında,"Bizler İHH'nın yetimlere sahip çıkma gayretine, ilçemizde Siyar-Der olarak katkı sunmaya çalışıyoruz. Kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetime sahip olmakla hükümlüyüz, bu bize Allah'ın emridir, Resullullah'ın tavsiyesidir"

Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar yetim buluşmasına bir kez daha katılmış olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, " Bizler, Allahu Tealanın Kur'anı kerimde emrettiği gibi yetimlere sahip çıkmakla emir olunmuşuz. İHH bu konuda üzerine düşeni yapıyor, bizlerde yetimlere sahip çıkılması konusunda elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Etkinlikte yetim çocuklar ücretsiz olarak lunapark çeşitli oyuncaklar ile oyunlar oynayarak unutulmaz bir gün yaşadı. Topluca yenilen öğlen yemeğinin ardından yetim çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlikte yetim çocuklar ile yakından ilgilenen Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz çocuklara çeşitli hediyeler vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHH Siverek Temsilcisi Ramazan Baylan Türkiye'de ilk kez bir lunaparkta yetim buluşması düzenlendiğine dikkat çekerek, " Yetimlerimizi lunaparka getirip, burada iki, üç saat boyunca eğlendirip, onlara çeşitli hediyeler verip, onlara yalnız olamadıklarını göstermek istedik" dedi.

Programa misafir olarak katılan Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulgafur Karaca, yetimleri yalnız bırakmadıklarını belirterek, " İkra- Der olarak bizde İHH'nın yaptığı bu programa destek vermek için buradayız, onların sevinçlerini, paylaşmak istedik. Bu programda katkı sunan herkesi tebrik ediyoruz" dedi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3746 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü