Siverek'te yetim çocuklar unutulmadı

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde İHH ve Siverek Siyar-Der işbirliği ile "Yetim gülerse, dünya güler" sloganı ile etkinlik düzenlendi.

Siverek'te yetim çocuklar unutulmadı
08 Nisan 2018 - 13:16





Siverek'te, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Siverek Siyar-Der işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Yetim gülerse, dünya güler" etkinlikleri kapsamında yetim buluşması düzenlendi.

Siverek –Viranşehir karayolu üzerinde bulunan piknik alanında bu yıl altıncısı düzenlenen etkinliğe Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İHH Şanlıurfa yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Program din görevlisi Mahmut Hani tarafından okunan Kur'anı kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İHH Siverek Temsilcisi Cevdet Ökenek İHH'nin dünya genelinde yaptığı yardım çalışmalarına değindi. Ökenek, " Bizler İHH'nın yetimlere sahip çıkma gayretine, ilçemizde Siyar-Der olarak katkı sunmaya çalışıyoruz. Kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetime sahip olmakla hükümlüyüz, bu bize Allah'ın emridir, Resullullah'ın tavsiyesidir" dedi.

Gazeteci Yazar Şükrü Dolaş Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneğinden, bulunan dernek tarafından baskısı yapılan Siverekli şair yazar Sinan Karakaş’ın “ Ben Siverek’te çocukken” isimli kitabı ile kendisine ait olan “Çocukluğumun küçeleri İsimli Kitabını imzalayıp çocuklara hediye etti. Dolaş yaptığı açıklamada yetimlerle bir araya gelmelerine vesile olan İHH Siverek gönüllerine teşekkür etti.

Yetimlerle buluşma programına eşiyle birlikte katılan Belediye Başkanı Resul Yılmaz Siverek’te sosyal belediyecilik adına yaptığı hizmetleri anlatarak, "Yetimlerle daha çok bir araya gelmeliyiz onlar bize alemin peygamberinin hediyesidir” dedi.Çocuklar ile birlikte halat çekme yarışmasına katılan Yılmaz, çocuklar ile selfi çekerek, yetim aileler ile birebir ilgilendi.

Program boyunca çocuklar gönüllerince eğlenirken yetim çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı, katılımcılara çocuklarla birlikte yemek yiyip çeşitli oyunlar oynadılar.

Programa boyunca yetim çocuklar ve ailelerin kendilerine böylesine güzel bir gün yaşatan, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2490 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem