Siverek'te yetim çocuklar unutulmadı

Siverek Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 'Dünya Yetimler Günü' etkinlikleri kapsamında 400 yetim aileleriyle birlikte iftarda bir araya geldi.

Siverek'te yetim çocuklar unutulmadı
30 Mayıs 2018 - 21:06

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Tarihi Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde 400 yetimin yanı sıra ailelerinde katıldığı yaklaşık bin kişinin bir araya geldiği iftar yemeğinde ailelerle bir süre sohbet etti.

İftar öncesi yetim çocukları tek tek ilgilenen Başkan Resul Yılmaz, programa katılan ailelere teşekkür etti.

Mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eden Başkan Yılmaz, "Mübarek bir aydayız, Ramazan'ı Şeriflerinizi bir kez daha tebrik ediyorum, hayırlara vesile olsun diyorum. Öyle sanıyorum ki artık geleneksel bir hale geldi, her yıl İHH ile birlikte Siverek Belediyesi olarak siz değerli kardeşlerimizle, sevgili yavrularımız ile bir araya gelmeye çalışıyoruz, bir araya geliyoruz. Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun diyorum." dedi.

Yetim çocuklara bakan ailelerin ulvi bir görevi üstlendiklerine dikkat çeken Yılmaz, "Hanım kardeşlerimiz çoğunlukta, sizler çok ulvi bir görevi yerine getiriyorsunuz, ümmetin yetimlerine bakıyorsunuz, öksüzlerine bakıyorsunuz. Aslında siz kıymetli ailelere ne kadar teşekkür etsek, ne kadar şükranlarımızı arz etsek inanın azdır. Sevgili yavrularımıza özellikle iyi bakmanızı rica ediyorum. Bunlar sadece sizin çocuklarınız değil bizim de yavrularımız, bizim de çocuklarımızdır. Çoğu zaman belki biz yakından takip edemiyoruz, ilgilenemiyoruz ama Allah sizlerden razı olsun sizler bizlerin görevini yerine getiriyorsunuz." diye konuştu.

İHH'ya yetimlere olan yardımlarından dolayı da teşekkür eden Yılmaz, şunları söyledi: "Keza paydaşımız olan İHH yetkililerine ve temsilcilerine, değerli arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Gerçekten onlar bizden çok daha fazla sizlerle ilgileniyorlar, bizim yükümüzü onlar omuzluyor. Gerek Ramazan bayılan kardeşimiz olsun, Cevdet Ökenek kardeşimiz olsun bunlar hep birlikte el ele vermek suretiyle sizlerle daha sık görüşüyorlar ve iletişim halindeler. Biliyorsunuz önümüzdeki günlerde Kadir gecesi var, Kadir Geceniz şimdiden mübarek olsun, hayırlar getirsin diliyorum."

Konuşmasında Filistin halkını da unutmayan Başkan Resul Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Mazlum coğrafyada yaşıyoruz, malumunuz Yahudilerin, İsrailoğullarının kardeşlerimize kutsalımıza yaptıkları ortada. Onları bir kez daha bu mübarek günde bu mübarek ayda hep birlikte lanetliyoruz. Rabbim inşallah onları da tahakküm altından o zulüm altından bir an önce kurtarır."

Siverek Belediye Başkanı olarak her zaman yetim ailelerinin yanında olduğunu dile getiren Yılmaz, "Her zaman sizlerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sizlerin emrinizde olduğumuzu, hizmetkarınız olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tekrar orucunuz ve geceniz mübarek olsun. Allah hepinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi




Bu haber 2186 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...