SİVEREK'TEKİ SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, geçen Pazartesi gecesi Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin konvoyuna düzenlenen silahlı saldırıyı PKK üstlendi.

SİVEREK'TEKİ SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ
01 Ekim 2015 - 06:41

Geçen Pazartesi günü açılışlar yaptığı Siverek'ten Şanlıurfa'ya dönen Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Nihat Çiftçi'nin makam aracının da bulunduğu konvoya, ilçe çıkışında uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Kimsenin yaralanmadığı saldırıda 2 araçta hasar oluşurken, saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Bölgede halen güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, PKK'nın silahlı kanadı HPG, bugün saldırıyı üstlendi. Terör örgütüne yakın internet sitesinde yapılan açıklamada, Siverek'te gerçekleştirilen saldırıda hedefin, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı olduğu ifade edildi.

Öte yandan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Pınarbaşı ise, kendisine yönelik suikast istihbaratları aldıklarını, ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin konvoyunda kendisinin yer almadığını belirterek, "Şanlıurfa'da polise ve özellikle şahsıma yönelik bu tür saldırı duyumlarını alıyorduk. Bunun için tedbirlerimizi artırdık. Siverek'te yaşanan saldırıyı duyar duymaz olay yerine intikal ettik. Bu tür saldırılara karşı mülki idare amirlerimizin korumalarına yönelik ciddi tedbirler aldık. Bu saldırıyı gerçekleştiren faillerin yakalanması için ise bölgede operasyonlarımız devam ediyor" dedi.

(İLKHA)


Bu haber 3486 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü