SİVSAD ve TUSKAD’tan Anlamlı Ziyaret

(SİVSAD) ve Konya’da faaliyet gösteren Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD)’tan PKK tarafından katledilen Sarıören Muhtarı İbrahim İnco’nun ailesini ziyaret etti.

SİVSAD ve TUSKAD’tan Anlamlı Ziyaret
26 Nisan 2016 - 08:50





Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği (SİVSAD) ve Konya’da faaliyet gösteren Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD)’tan PKK tarafından katledilen Sarıören Muhtarı İbrahim İnco’nun ailesini ziyaret etti.

Geçtiğimiz aylarda başlatılan doğu-batı kardeşliğine vurgu yapmak amaçlı başlatılan “Kardeşlik Köprüsü” kapsamında Siverek’e gelen TUSKAD Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir grup 28 Mart'ta PKK’lılar tarafından katledilen Sarıören Mahallesi Muhtarı İbrahim İnco'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Muhtar İnco İçin Fotoğraf Köşesi Hazırlandı

SİVSAD ve TUSKAD ortak hazırladığı proje kapsamında Muhtar İbrahim İnco’nun çekilmiş fotoğraflarından oluşan bir anı köşesi hazırladılar. Evinin odasına oluşturulan anı köşesi ile ilgili açıklama yapan SİVSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş şunları kaydetti. ‘’Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyeleri daha önce fotoğraf çekimleri için Saırıören köyüne rahmetli Muhtarımıza misafir olmuşlardı. Bu ziyaretler esnasında muhtarımızın fotoğrafları çekilmişti bizde bu fotoğraflardan oluşan bir anı köşesini TUSKAD ile birlikte hazırlayarak ailesine teslim ettik. Muhtarımıza tekrardan Allah rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

TUSKAD Başkanı Çivi: Şanlıurfa'nın Acısı Konya'nın Acısıdır

TUSKAD Başkanı Cengiz Çivi, saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Çelikten ve halattan köprüler yapabilirsiniz, bunlar zamanla aşınır yıkılır biz buraya sevgiden köprüler kurmaya geldik. Şanlıurfa'nın acısı Konya'nın acısıdır, Konya'nın acısı Şanlıurfa'nın acısıdır. Katledilen muhtarımızın mezarını ziyaret edip aileye başsağlığı diledik, temennimiz bir daha böyle acıların yaşanmamasıdır." diye konuştu.

Aile fertleri de ziyaretten dolayı dernek üyelerine teşekkür etti.

Abdullah Hakan Lale


Bu haber 3500 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü