SOL PARTİLERİN AÇLIK GREVİ AÇIKLAMASI

Ülke genelindeki cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemi ikinci ayına girerken, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş’ın çağrısı üzerine bir araya gelen sol partiler basın açıklaması yaparak uzlaşı mesajı verdi

SOL PARTİLERİN AÇLIK GREVİ AÇIKLAMASI
12 Kasım 2012 - 07:46

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş’ın çağrısı üzerine KADEP, HAKPAR ve SODEP il başkanları açlık grevlerine destek amaçlı MAZLUMDER binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı siyasal partiler adına okuyan SODEP Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet İmrek, Türkiye'nin bir kâbusun eşiğine geldiğini, aynı manzaranın önceki tarihlerde de yaşandığını ifade etti.


PKK, PAJK ve KCK davalarının tutuklu ve hükümlülerinin sürdürdükleri açlık grevlerine işaret eden İmrek, şöyle konuştu: “Ne yazık ki yıllardır çözümsüz bırakılan Kürt sorununun bir sonucunu daha bugün yaşamaktayız. Açlık grevi bir tür siyasi direniş biçimidir. Bedenini siper edinen bir direniş biçimi olarak da şiddeti dışa değil içe dönüktür. Amacına ulaşmak için kendini ölüme yatırırken insanlığın vicdanına hitap ederek, taleplerinin yerine getirilmesini hedefler. Amaçlara ulaşılması için sorunların gündeme getirilmesi açısından etkin bir yöntem, bir insanlık dramı olan açlık grevleri, bir yanıyla da devrimci itaatsizlik eylemidir.



‘SEKİZ BİN MAHKUMUN YATAK YERİ YOK’


Adalet Bakanı Ergin’nin gazetecilerle 'imaj düzeltme' gezisi düzenlediği cezaevlerinde bulunan 8 bin 76 kişinin 'yatacak' yerinin bile olmadığı anlaşıldı. 8 bin 76 kişinin 'kapasite fazlası' olduğu cezaevlerindeki çocuk sayısı ise 2 bin 281’i buldu. AKP’nin 48 yeni cezaevi açtığı, Türkiye’de özgürlüklerin geldiği noktayı göstermektedir. Egemenlere yandaş medyanın tüm sus-pusluğuna karşın bilindiği gibi Cezaevlerinde yüzlerce siyasi tutuklu ve hükümlünün başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi tehlike sınırına dayanarak kritik bir aşamaya gelindi. Her an ölüm haberleri gelebileceği gibi, 40. günden sonra B vitamini alınmazsa tutukluların vücut fonksiyonlarını işlemez kılan ve hafıza kaybına yol açan Wernicke Korsakof hastalığına yakalanma ihtimalleri yüksektir. Bu, onlarca, yüzlerce insanımızın sakat kalması demektir. Sonrası ise ölümdür.”


 


‘HÜKÜMET DEVE KUŞU POZİSYONU ALMIŞTIR’


AK Parti'nin ‘şantaj yapıyorlar’ gibi söylemler ile açlık grevlerine alaycı bir şekilde yaklaştığını kaydeden İmrek, “Hükümet açlık grevi eylemleri karşısında deve kuşu pozisyonu almıştır. Bedeli genç hayatlar olmamalıdır. Bu sorunun çözülmesi iç

Bu haber 2731 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş SSK Caddesi'nde Halkla Buluştu
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş SSK Caddesi’nde Halkla...