SUNGUR AĞABEYİ ONBİNLER UĞURLADI

Üstad Beziüzzaman Said Nursi`nin talebelerinden Mustafa Sungur, Fatih Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan`da bulunan aile kabristanına defnedildi

SUNGUR AĞABEYİ ONBİNLER UĞURLADI
02 Aralık 2012 - 18:05

STANBUL - Bir süre İstanbul Fatih Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören ve 1 Aralık Cumartesi günü hayatını kaybeden Mustafa Sungur`un Fatih Camiinde kılınan cenaze namazına on binlerce kişi katıldı. Cenaze namazına saatler kala Fatih Camiinin avlusu dolup taştı. Devlet erkanının da hazır bulunduğu cenaze namazını ikindi namazını müteakip Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı. Cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile beraber birçok ilçe belediye başkanı ile Üstad Bediüzzaman`ın talebelerinden Salih Özcan, Abdullah Yeğin, Mehmet Kırkıncı, Mehmet Fırıncı, Said Özdemir, Abdülkadir Badıllı ve on binlerce seveni katıldı.


 


Onun Muvahhit Olduğuna Şahitlik Ediyoruz


Cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Görmez, Allah Kur`ân-ı Kerim`de sahip olduğumuz herşeyin geçici olduğunu haber veriyor. Baki olan tek şey ise Rabbimiz katında makbul olan salih amellerimizdir. Hamd olsun ki bizler de baki olacak hakikatlere iman ediyoruz. Her kes iman ve Kur`ân hizmeti kadar değer kazanacaktır. Cennet tohumu dünyada atılan bir bahçedir. Bu gün refiki alaya uğurladığımız Mustafa Sungur Ağabeyimize karşı iki görevimiz kaldı. Bunlardan birincisi onun da hüsnü şehadete ihtiyacı var. Onun mimin ve salih bir muvahhit olduğuna şahitlik ediyoruz. İkincisi ise ona haklarımızı helal ediyoruz sizler de helal edin. Cenabı Hak Mustafa Sungur Ağabeyimizi Refiki alaya refik eylesin. Onu cennetinde Peygamber Efendimizle, sahabe ve şehitlerle komşu eylesin. Amin\" dedi.


 


Ömürleri Boyunca Çok Eza Çektiler
Görmez`den sonra kısa bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, \"Çok aziz değerli kardeşlerim öncelikle şu anda ebediyete uğurladığımız Mustafa Sungur ağabeyimize haklarımız helal olsun. Ömürleri boyunca bu gök kubbede hoş bir seda bırakmak uğruna çok büyük eza ve cefalar çektiler. Şimdi ise o eza ve cefaların karşılığını beraberlerinde götürüyorlar. Buna hepimiz şehadet ediyoruz. Burada gösterdiğiniz ilgi ve alaka zaten kimin kim olduğunu gösteriyor. Bu ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim\" şeklinde konuştu.
Mustafa Sungur`un naaşı yapılan konuşmaların ardından defnedilmek üzere Eyüp Sultan mezarlığına götürüldü. (Yasir Çelik - İLKHA)


Bu haber 4693 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü