Takoran festivali dolu dolu devam ediyor

Siverek Belediyesince organize edilen 'Takoran Kültür ve Doğa Festivali' etkinlikleri renkli görüntülere sahne oluyor.

Takoran festivali dolu dolu devam ediyor
29 Eylül 2018 - 16:49

Siverek Belediyesince organize edilen 'Takoran Kültür ve Doğa Festivali' etkinlikleri renkli görüntülere sahne oluyor.

Coşkulu devam eden festivalin 2. gününde düzenlenen sportif olta balıkçılığı turnuvası kapsamında dereceye girenlere ödülleri verildi. Sabaha karşı oltalarıyla Fırat Nehri'ne açılan sporcular, dereceye girmek için 3 kategoride ter döktü.

En büyük balık, en çok balık ve en çok bizir kategorisinde yarışan sporcular, kıyasıya mücadele etti. Yaklaşık 6 saatlik mücadelenin ardından Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Tesisleri ve Mesire Alanına gelen 46 erkek, 8 bayan sporcuyu Belediye Başkanı Resul Yılmaz karşıladı.

Sportif Olta Balıkçılığı yarışmasında 54 sporcunun yanı sıra 2 federasyon görevlisi, 10 hakem ve Şasob-Der üyeleriyle beraber yaklaşık 75 kişilik ekip yer aldı.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesini tamamlamasının ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, şunları kaydetti: "Öncelikle yarışmaya katılan bütün sporcu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Festivalin ilki olması münasebetiyle olası noksanlıklarımızı hoşgörüyle karşılayınız lütfen. Her şeyin bir ilki vardır bizde onu yaşıyoruz ama bundan sonra çok daha iyisini organize edeceğiz."

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Ali Kömbe, "Siverek Belediyemizin öncülüğünde çok güzel bir etkinliği kazasız belasız atlattık ve doğanın müthiş bir şekilde tadını çıkardık. Buradaki ortamı 5 yıl önce de görmüştüm, başkanımızın emeğine sağlık, muhteşem bir yer olmuş. Başkanımıza olta balıkçılığına vermiş olduğu destekten ötürü de teşekkür ediyorum." dedi.

Şasob-Der Başkanı Abdullah Aslan ise festivali düzenleyen Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür ederek, "Amacımız doğayı ve su hayatını korumaktır. Öncelikli olarak unutmamalıyız ki küçük balık yoksa büyük balıkta yoktur. Bu bölgede bu aralar balıklarla ilgili sıkıntılarımız var. Sportif olta balıkçılığı adına diyorum ki su hayatını koruyalım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde 'En büyük balık' kategorisinde 17,5 kiloluk Fırat turnasını yakalayarak 1'inci olan Ercan Sedat Mutlu'nun 3 bin liralık çeki ve madalyası Belediye Başkanı Resul Yılmaz tarafından verildi.

Turnuvada 'En çok balık' kategorisinin birincileri Yasin Çerçi ve Ali Aslan 3 bin liralık ödülün sahibi olurken, Abuzer Boztepe ve Fatih Boztepe 2 bin liralık ödülü kazandı. Aynı kategoride 3. olan Ferhat Bektaş ve Abdullah Kongöz ise bin 500 liralık ödülü aldı.

'En çok bizir' kategorisinde ise İbrahim Kılıçel ile Veli Beyazkaya birincilik ödülü olan bin 500 liranın sahibi oldu.

Haber Merkezi


Bu haber 2308 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması