TARİHİ KALEDE FİLM GİBİ KURTARMA OPERASYONU

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da yasak olan mağaralardan girdiği tarihi Urfa Kalesi’nde mahsur kalan 16 yaşındaki Mehmet Garip Kaya polis, itfaiye, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin 3 saat

TARİHİ KALEDE FİLM GİBİ KURTARMA OPERASYONU
28 Mart 2008 - 17:44
süren operasyonuyla kurtarılabildı.
Tarihi Urfa Kalesi’nin Göller Mahallesi’ne bakan surlarının altında küçük bir delikten el sallayarak yardım isteyen biri olduğunu gören vatandaşlar polise ihbarda bulundu. Güvenlik güçleri, kentin simgesi olan Balıklıgöl’ün üst tarafındaki tarihi kaleye geldi. Kalenin surlarının altında kalan ve adının Mehmet Garip Kaya olduğu belirlenen genci kurtarmak için sivil savunma ve itfaiyeye bilgi verildi. Kaleye gelen itfaiye ve sivil savunma görevlileri, Kaya’nın tel örgülerle çevrili olan yasak bölgeden, kalenin ziyarete kapalı olan bölümündeki mağaralardan yukarı çıktığını belirledi. Görevliler, gencin girdiği küçük tünelin ağzının taşlarla kapandığını gördü.   

Bunun üzerine kalenin surlarının üzerine çıkarak, yaklaşık 10 metre aşağıdaki delikten görülen Kaya’ya ulaşmaya çalıştı. Aşağı sarkıtılan ip merdivenle iki görevli bellerine bağladıkları halat yardımıyla gencin bulunduğu deliğin yanına indirildi. Görevlilerle konuşan Mehmet Garip Kaya, mağaradan girdikten sonra geçtiği yolun ağzının taşlarla kapandığını ve açamadığını söyledi. Surların üzerindeki itfaiye erlerinin sarkıttığı ip yardımıyla demir keski ve çekici alan iki görevli, Kaya’nın mahsur kaldığı bölümdeki duvarı deldi. Bir kişinin girebileceği delik açılınca da genç kurtarıldı. Görevlilerin çalışmalarını meraklı gözlerle izleyen çok sayıdaki vatandaş, Kaya’nın kurtarılışını alkışlayarak kutladı. Burada bekleyen sağlık görevlileri tarafından ipi çözülen Mehmet Garip Kaya, sedye ile bir süre taşındıktan sonra bindirildiği ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 3 saat süren ve filmleri aratmayan operasyonla kurtarılan ve kontrol için hastaneye götürüldüğü açıklanan Kaya’nın hırsızlıktan sabıkası bulunduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu haber 3091 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü