Tarihi Siverek Sancağı

Siverek islam ordularının fethi ile eyalet ve Osmanlı dönemin de bağımsız SANCAK (mutasarrıflık) yapılmıştır.Osmanlı dönemindeki bağımsız sancaklara SANCAK verildiğinden Siverek’e de SANCAK verilmiştir.
Cumhuriyetin kuruluşu ve ilk anayasanın kabulü ile Osmanlının bağımsız sancakları genç Cumhuriyetin illeri olarak kabul edilmiş ve diğer iller gibi Siverek’te diğer iller gibi idari sistemde yerini almış, 1926 yılında teşkilatı mülkiye kanunu ile 10 il ile birlikte Siverek’te ilçe yapılarak geril kalmasına zemin hazırlanmıştır.

Tarihi Siverek Sancağı
18 Şubat 2008 - 10:35
Siverek sancağına verilen bu SANCAK yüz yıllardır kentimiz tarihi Ulu Camiinde muhafaza edilmektedir.Siverek’e  SANCAK’ın veriliş tarihi bilinmemekle beraber Osmanlı döneminde kalmış olduğundan birkaç yüz yıllık tarihi geçmişi olduğu düşünülmektedir.
 
Yukarıdaki fotoğraf Siverek mutasarrıflığına ait SANCAK olduğu aşağıdaki fotoğraftaki ise hacdaki hacerül evsed taşının örtüsünün bir parçası olduğu ve her yıl yenilenen bu örtünün parçaları çeşitli ülkeler ve illere gönderildiği araştırmacı yazar Ramazan Özgültekin tarafından açıklanmıştır. 

Bu haber 5665 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü