TEDAŞ'A TEPKİ İÇİN TARLASINDAKİ ÜRÜNÜ SÖKTÜ

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yüksek gelen faturalar dolayısıyla TEDAŞ'a tepki gösteren bir çiftçi, kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini belirterek tarlaya ektiği pamuğu söktü.

TEDAŞ'A TEPKİ İÇİN TARLASINDAKİ ÜRÜNÜ SÖKTÜ
30 Mayıs 2014 - 12:38

ŞANLIURFA - Yaptığı elektrik kesintileri ve gönderdiği yüksek faturalarla gündemden düşmeyen TEDAŞ’a tepkiler artarak devam ediyor. Hilvanlı çiftçi Orhan Yetkin, gelen yüksek faturalara tepki olarak tarlaya ektiği pamuğu söktü.

Yetkin, “15.09.2013’te TEDAŞ bizimle bir sözleşme yaptı. 2014’te ekeceğimiz pamuk için bizimle bir sözleşme yapıldı ki, bizler trafo bazında para yatırıp pamuğumuzu ekeceğiz. Sözleşme yapmamıza rağmen her bir çiftçiye en düşük 50 bin, 70 bin, 80 bin TL gibi fiyat geldi. Sözleşme yapana da yapmayana da geldi. 2014 yılının fiyatı da belli değil. 90 bin TL gibi fiyat vurulmuş. Ben şuanda pamuğumu ibret-i alem örnek olsun diye kaldıracağım. Sayın Başbakanımıza buradan sesleniyorum.’’ dedi.

Çok borçlandıklarını belirten Yetkin, “Benim gübreciye, mazotçuya, ilaççıya borcum var ve 2013’te gelen elektrik faturaları için desteklemelerimize el konulmuş. Bu desteklemeleri çekemezsek, bu parayı yatıramazsak gübrecinin, mazotçunun, ilaççının, sulamacının ve ırgatın parasını nasıl vereceğiz? Eğer devlet bize ekmeyin diyorsa, buradan 11 milletvekillerimize sesleniyorum; ben tarlamı kaldırıyorum, siz de gidin koltuklarınızda oturun dönün. Çoluk çocuğumun rızkı bu tarladadır. Bu tarlayı ektim ve kaldıracağım, ancak TEDAŞ’ı Allah’a havale ediyorum." şeklinde konuştu.

Tarlasına su çekmek için yaptığı harcamaya dikkat çeken Yetkin, "Bana ait olan elektrik tesisimle 40 metre yakınlıktan suyu tarlama devrediyorum. Ama devlet Harran’a kilometrelerce uzaklıktan kanalın dibinden suyu götürmüş. Güzel bir şey, ama biz de 100 bin TL 200 bin TL masraf edip şu tarlalara su çekmişiz. Onlarsa bize dönümüne 90 bin TL fiyat biçmişler. Harran’a 27 bin TL’den başlayıp 40 bin TL’ye kadar fiyat belirlemişler. Kendi imkanlarımızla su çekmişsek, devletin bize, ‘Sen kendi imkanınla çekmişsin. Harran’a 40 bin TL’den veriyorsam, sana 30 bin TL’den vereceğim’ demesi gerekir’’ ifadelerini kullandı. Trafosunun iki kez yandığını vurgulayan Yetkin, “Devlet gelsin karşılasın. Buradan Başbakan’a sesleniyorum; 2014 yılının fiyatını belirlediler, 90 bin TL dediler. Hesabıma gelmiyor, gücüm yetmiyor ve tarlamı kaldırıyorum. Eğer böyle devam ederse, 175 dönüm ekmişim, gübre ve ilacını atmışım, yemin derim ki, kaldıracağım. Sıkıntılarımızı dile getiriyoruz, ama sesimizi bir türlü duyuramıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum; Allah rızası için sesimizi duyun artık.” dedi.

Yaşanan sıkıntıları dile getiren bir başka çiftçi Suphi Yetkin ise, "Arkadaşımız biraz önce TEDAŞ’ı Allah’a havale ediyorum dedi. Allah’a havale edilecek çok insan var. Sayın Başbakan, siz buradaki çiftçilerin sorunlarını görmüyor musunuz veya size temsilci olarak gönderdiğimiz 11 milletvekili size bu sorunları iletmiyor mu? Arkadaş 90 bin TL dedi, ama 2014'te dönüm başı için 115 bin deniliyor. Bu bizim için çok fazladır. Harran’a 33 bin TL’den veriyorsunuz." şeklinde konuştu.

(Mehmet Can Yardımcı - İLKHA)


Bu haber 5194 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü