Tefecilik ve kapkaççılık operasyonu

Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda 12 kişi tefecilik suçundan tutuklanırken kapkaççılık yaptığı belirtilen 3 kişi gözaltına alındı.

Tefecilik ve kapkaççılık operasyonu
28 Nisan 2018 - 21:08

Şanlıurfa’da tefecilere yönelik yapılan operasyonlarda 12 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Kapkaççılık yaptığı öğrenilen 3 kişi ise yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Kom Şube Müdürlüğü tarafından tefecilik suçuyla mücadele kapsamında il merkezinde yapılan çalışmalarda kuyumcu görünümüyle faaliyet gösteren ve pos tefeciliği yapıldığı tespit edilen 7 iş yerine yapılan eş zamanlı operasyonda çok sayıda pos cihazı, kredi kartı, pos slibi ve hesap defteri ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamada, yapılan operasyonlar neticesinde gözaltına alınan 16 kişiden 12'sinin sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulduğu ifade edildi.

Kapkaççılık yapan 3 kişi gözaltına alındı

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü, Şanlıurfa’da kapkaççılık yaptığı öğrenilen 3 kişinin Asayiş Şube ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındığını belirtti.

Açıklamada, "19 Nisan günü Hayati Harrani Mahallesinde meydana gelen olayda yol kenarında çocuğu ile birlikte evine gitmekte olan şahsın yanına yaklaşan bir kişi elindeki cep telefonu alarak kaçtı. Yol üzerinde bekleme yapan kapkaç şüphelisi suç ortağı ile motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince olay yeri çevresi ve şüpheli şahsın kaçış güzergâhı üzerinde alan çalışması yapıldı. Çalışmalar neticesinde, kapkaç olayını gerçekleştirilen şahısların A.D, İ.C ve C.D olduğu tespit edildi." denildi.

Açıklamada, kapkaççılık yapan şahısların ikamet ettiği eve yapılan operasyon neticesinde 3 kişinin gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildiği ve konuyla ilgili adli tahkikatın devam ettiği ifade edildi.

(Hüseyin Sayhar-İLKHA)


Bu haber 7843 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor