TEMAYÜL ÖNCESİ TALASEMİ DERNEĞİ'NDEN EYLEM

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından STK’lara yönelik düzenlenen temayül yoklaması öncesinde Bir Damla Kan Talesemi Derneği GAP Arena Kapalı Spor Salonu önüne gelerek eylem yaptı.

TEMAYÜL ÖNCESİ TALASEMİ DERNEĞİ'NDEN EYLEM
25 Mart 2015 - 10:15

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından STK’lara yönelik düzenlenen temayül yoklaması öncesinde Siverek Bir Damla Kan Talesemi Derneği Şanlıurfa GAP Arena Kapalı Spor Salonu önüne gelerek eylem yaptı.Çeşitli dövizler açarak sloganlar atan dernek üyeleri Şanlıurfa’da Genetik Anabilim Dalı ve Hemetoloji ile Onkoloji hastanesinin kurulmasını istedi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Siverek Bir Damla Kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek, Şanlıurfa’da 200 bin Talasemi gen taşıyıcısı olduğunu belirtti. Ak Parti Şanlıurfa aday adaylarının sağlık konusunda projeleri olmadığını ileri süren Dizlek, “ 2 Milyon nüfuslu Şanlıurfa’da bir kan bankası yok, bir doktor yok, hastamıza bir yatak yok, hastamız kapıdan geri çevriliyorsa, bu benim sorunum değil, Şanlıurfa’nın sorunudur. Yarın sizinde bir evladınız bu hastalığa yakalanabilir. Değerli Milletvekilli adayları gelin bizden sağlık konusunda önerilerimizi alın. Sorunlarımıza derman olun” dedi

Eylemin ardından dernek üyeleri salona geçerek temayül yoklaması için oy kullandı.

Talasemi Derneği olarak amaçlarının yetkililere seslerini duyurmak olduğunu söyleyen dernek başkanı Dizlek, “ Talasemi Derneği olarak amacımız, toplumda farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalığın toplumumuzun bilinçlenmesi açısından büyük bir önem arz ettiği için, üzerimize vazife olarak, bunun bilincine vararak, ben ve dernek yönetimi arkadaşlarla beraber, bunun kararını aldık ve uyguladık.” dedi.

Şanlıurfa’da yaşayan talasemililer olarak, sağlık ve tedavi alanında birçok eksikleri olduğunu belirten Dizlek, “Hastanedeki ilgili alanlarda ayrıca talasemi aileleri için, sosyal alanlardaki aktivitelerde büyük bir eksikliğimiz vardır. Urfa’da bir talasemili hasta Antep’teki talasemililer kadar şanslı ve aynı hakka sahip değildir. Amacımız bu sorunları gündeme getirmektir. ” dedi.

Yetkililerden kamotoloji ve hematoloji alanında kendilerine has bir hastane isteyen Dizlek, “Kendi kan bankamızın olmasını istiyoruz. Öncelikle şimdiki kan bankamız Kızılay’ın yapmış olduğu uygulamadan dolayı kanlarımız Antep’ten geliyor. Kızılay aracılığı ile bu kanlar da bizlere 12-13 günlük bayat geliyor. Bu da bizim çocuklarımızın hayatı için risk taşıyor. Çocuklarda bu mevsimde aşırı demir birikimine neden oluyor, bizler bunun bilincindeyiz. Gaziantep’teki bir talasemili hasta 3 günlük kan alabiliyorsa, bizler burada 15 günlük kan alabiliyoruz. Bu bizim gerçeğimizdir.” şeklinde konuştu.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2794 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü