Türk Eğitim-Sen'in Yıl Sonu Mesajı

Türk Eğitim-Sen'in Yıl Sonu Mesajı

Türk Eğitim-Sen'in Yıl Sonu Mesajı
18 Haziran 2016 - 10:11

Bir yılı daha geride bıraktık. Bugün öğrencilerimiz karnelerini aldılar ve acısıyla tatlısıyla bir eğitim öğretim yılı sonlandı. Her ne kadar karne sadece öğrencilere verilse de öğretmenler, idareciler , milli eğitim müdürlükleri gibi tüm eğitim çalışanları olarak bu yılı analiz edip kendimize de karne vermeliyiz.

Önümüzdeki yıllarda görmek istediğimiz en büyük uygulama öğretmen istihdamının planlı bir şekilde yürütülmesidir. Dileriz ki öğrenci okula geldiği ilk günden itibaren son güne kadar aynı öğretmenle hiçbir dersi boş geçmeden bir yılı tamamlayabilsin.

Bir diğer sorunumuz da taşıma sorunudur. Okul idarecileri taşımalarla Milli Eğitim Müdürlükleri arasında kalmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüklerinin taşıma konusunda idarecilere destek olması ve taşıma şoförlerine karşı net bir duruş sergilemesi gerekmektedir. Okul müdürlerini taşıma şoförleri ve müteahhit ile karşı karşıya getirmeden haksız kazanç elde etmek isteyenlerin sıkı bir şekilde denetlendiği bir politika uygulanmalıdır.

Adaletin sağlanabilmesi için Milli Eğitim Müdürlükleri merkez trafik polisi ve jandarma trafik ekipleri ile sıkı bir iletişim halinde olup denetimleri artırmalıdır. Çok önemli başka bir sorunumuz da okullarımızda dağıtılan yemeklerin temizlik ve sağlık açısından uygun olmamasıdır.

Yemek şirketlerinin kar amacı gütmekten çok çocuklarımızın sağlığını korumak amacıyla çalışması gerekmektedir. Bu konuda şirketlerin iyi seçilmesi ve yıl içinde yemeklerin denetiminin çok sıkı yapılması gerekmektedir.

Eğitim öğretim hizmetlerinin hangi kademesinde görev yaparsak yapalım bilmeliyiz ki bizim işimizin hammaddesi “İNSAN”dır. Çocuklarımızın kendini her yönden geliştirmesi bizim çalışmalarımızla ilgilidir. Yapacağımız bir hata bir insanın hayatını olumsuz yönde etkileyebilir ya da yapılan doğru çalışmalarla bir sürü öğrencimiz hayallerini yaşayan bir birey haline gelebilir.<


Biz SİVEREK TÜRK EĞİTİM SEN ailesi olarak dönem içinde eğitim öğretim sorunlarının takipçisi olarak elimizden gelen desteği öğretmenlerimize vermeye çalıştık. Yaptığımız projelerle dostluk ve kardeşliği pekiştirmeyi amaçladık. Önümüzdeki dönemlerde de çalışmalarımıza tüm inancımızla devam edeceğiz.

SİVEREK TÜRK EĞİTİM SEN ailesi olarak bu eğitim öğretim dönemine emeği geçen başta Kaymakamımız Dr. Vural KARAGÜL olmak üzere ,Milli Eğitim Müdürlüğüne , okul idarecilerimize ve değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Umarız ki önümüzdeki yıllarda “EĞİTİM” in bir “VİCDAN” işi olduğunu bilen dostlarımız çoğalır ve güzel bir geleceğin temellerini atacak olan eğitimciler olarak tek yürek olup nice başarılara imza atarız.Sevgi ve saygılarımızla

SİVEREK TÜRK EĞİTİM SEN TEMSİLCİLİĞİ


Bu haber 2378 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor