Ufka Yolculuk kitap okuma ve bilgi sınavı yapıldı

Ufka Yolculuk kitap okuma ve bilgi sınavı yapıldı

Ufka Yolculuk kitap okuma ve bilgi sınavı yapıldı
17 Mart 2019 - 18:43

Ufka Yolculuk, kitap okuma ve kültür sınavı bu yıl “Güzel Ahlak” teması ile düzenlendi. İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenen sınava yüzbinlerce kişi katıldı. Siverek her yıl olduğu gibi bu yılda yarışmaya büyük bir teveccüh gösterip 3 bin 200 civarında katılım sağlayarak tüm Şanlıurfa’nın toplamı kadar yarışmaya başvuruda bulundu. Yarışmaya özel olarak hazırlanan kitaplarda temel evrensel ahlaki ilkeler ele alınmış, konu ayet ve hadislerle desteklenmiş ve öğrencilerin yaş seviyesine uygun olarak somut karşılığını göstermek için hikayeleştirilmiştir.


Konu ile ilgili sınav yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Yarışma bu yıl iki aşamalı uygulanmıştır. Birinci aşaması 17 şubat tarihinde online ortamda uygulanmış ve birinci aşamada barajı aşanlar bugünkü yazılı sınava katılım hakkı kazanmıştır. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere birbirinden değerli hediyeler dağıtılacaktır. Türkiye ödülleri ve Şanlıurfa ödüllerine ek olarak ilçe ödülleri de dağıtılacaktır. Siverek ilçesinde öğrencileri daha çok özendirmek ve katılımı yükseltmek amacıyla UMUT-DER olarak yarışmaya sponsor olduk ve her üç kategoride dereceye gireceklere Siverek ödülleri sözü verdik."


"Bu tür yarışmalar bizle ve öğrencilerimiz bir şans ve fırsattır. Öğrencilerimize ve çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı, daha iyi bir insan olması için gerekli temel bilgi ve becerileri kazandırmak için bu tür etkinliklere çocuklarımızı katmamız gereklidir. Kaybedeni olmayan bu yarışmaya katılım gösteren her bir öğrenci en baştan kazanmıştır."


"Tüm Türkiye’de aynı anda Siverek’te 3 okulda 53 salonda uyguladığımız sınavda 100’ e yakın gönüllü gözetmen öğretmen bizlere destek olmuştur. Bu organizasyonda okullarda öğrencilere yarışmayı tanıtan, başvurularını sağlayan koordinatör öğretmenler, yarışmanın tanıtım ve duyurusunda ciddi emeği geçen siz değerli medya mensupları, yarışmaya sponsor olan UMUT-DER ve yarışmada gözetmen olarak görev alan öğretmen arkadaşların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizin hayrını kabul etsin. " denildi.

Bu haber 1941 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor