Ufka yolculuk tarafından güzel ahlak konulu yarışma düzenlenecek

Türkiye çapında geleneksel olarak düzenlediği bilgi ve kültür yarışmaları ile bilinen Ufku Yolculuk bu yıl “Güzel Ahlak” konulu yarışma düzenleyecek.

Ufka yolculuk tarafından güzel ahlak konulu yarışma düzenlenecek
21 Aralık 2018 - 17:21

Bu yarışmalar vesilesiyle;


Gençlerin yarışma için belirlenen ve hazırlanan kitaptaki bilgilerle manevi gelişimine katkı sunmak, Ahlakın en güzeline sahip Peygamber Efendimiz'in ahlakı ile ahlaklanmasına vesile olmak, Her yıl toplumun ihtiyaç duyduğu güncel konuları ele alarak İslam’ı en güzel şekilde tanıma, anlama ve hükümlerini uygulama konusunda insanlara yardımcı olmak. Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaktır.


 


Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere Merkezi, Şanlıurfa ve Siverek çapında çeşitli ödüller dağıtılacaktır.


Yarışma tüm kategoriler için iki aşamalı olacaktır. Birinci aşama 16 Şubat 2019 Pazar günü Online Sınav uygulaması. İkinci aşama 17 Mart 2019 da Yazılı sınav şeklinde olacaktır.


 


Umutlu Yaşam Derneği (UMUT-DER) olarak gençlerimizin milli ve manevi alandaki gelişmelerini önemsiyor ve bu yönde yapılan tüm çalışmaları desteklediğimizi bildiriyoruz. Bu amaçla Ufka Yolculuk kültür yarışmalarının Siverek organizasyonu ve sponsorluğunu UMUT-DER olarak üstlenmiş bulunuyoruz. Yarışma sonunda Merkezi ve il ödüllerine ek olarak Siverek ilçesinde her üç kategoride dereceye girecek öğrencilere dernek olarak çeşitli ödüller dağıtacağımızı bildiririz.


 


Kitapların öğrencilere ulaşmak, yarışmaya katılımlarını sağlamak amacıyla Siverek Merkezde yer alan tüm okullar derneğimiz tarafından ziyaret edilip yapışma konusunda bilgilendirme yapıldı. Tüm gençlerimize yarışma için itinayla hazırlanan kitapları almaları, yarışmaya katılmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz.


Yarışma Türkçe dilinde Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan



  1. İlkokul Kategorisi için “Güzel Ahlak Yolculuğu”

  2. Ortaokul Kategorisi için “Erdemler Kampı”

  3. Lise Kategorisi için ise “İhyâu Ulûmi’d-Dîn’den Kesitlerle Güzel Ahlâk” adlı eserlerden yapılacaktır.


 


 

Bu haber 2267 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek