Umut Kervanı hayırseverlere çağrıda bulundu

Şanlıurfa Umut Kervanı yetkililerinden Mahmut Çelik, Coronavirus salgınından dolayı işten çıkarılan veya iş bulamadığı için zor günler geçiren ihtiyaç sahiplerine destek olunması çağrısında bulundu.

Umut Kervanı hayırseverlere çağrıda bulundu
27 Nisan 2020 - 23:15

Fakir ailelere ulaşabilmeleri için hayırseverlerin desteklerine ihtiyaç duyduklarını belirten Çelik, Covid-19 salgını nedeniyle işten çıkartılan ve iş bulamayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için çalıştıklarını söyledi.


Çelik, “Bu yıl gerçekten çok farklı bir Ramazan yaşıyoruz. Tüm dünyayı saran Coronavirus nedeniyle biz, fakir aileler ve esnafımız sıkıntılar çekiyor. Fakir ailelere ulaşabilmemiz için hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız vardır. Biz bu konuda tüm hayırseverlerden destek istiyoruz. Bizden yardım bekleyen birinci derecek bin 244 aile var. Bir de bunlara işten çıkarılan ve iş bulamayanlarda eklendi mi bin 500 aileye ulaşıyor. Bu nedenle ciddi sıkıntı çekiyoruz. Hayırseverlerin zekât, fitre ve bağışlarını bekliyoruz. Yardım edecek kimselerin imkânları varsa bizimle birlikte gelsinler. Beraber bu fakir ailelere gidelim yerinde görelim, kendi elleri ile yardımları teslim etsinler. Bugün fabrikatörler ve esnaflar sıkıntı çekiyorsa bir de fakirlerin halini düşünelim.” dedi.


Ramazan ayında yapacakları yardım çalışmalarını da değinen Çelik, şunları söyledi:


“Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giyim ve hijyen malzemesi dağıtıyoruz. Bu sene aynı programımız var ama elimizde yeterince imkân yok. Bize günde en az 10 aile yardım başvurusu için geliyor. Bizim gelen bu insanlara, ‘şu an yardım yok.’ dememiz bizi üzüyor. Keşke hiç kimseye yok demesek. İmkânlarımız olsa herkese yardım elini uzatsak.” (İLKHA)


Bu haber 2774 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...