Vali Tuna: Saldırı PKK tarafından gerçekleştirildi

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesinde adliye lojmanlarına yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Vali Tuna: Saldırı PKK tarafından gerçekleştirildi
18 Şubat 2017 - 11:47

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde hâkim ve savcıların lojmanlarına bombalı araçla düzenlenen saldırının tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı.

Saldırının şiddetiyle lojmanlar başta olmak üzere çevrede bulunan birçok bina, iş yeri ve araçta hasar meydana geldiği görüldü. Lojmanın çevre duvarının bir bölümünün yıkıldığı gözlendi.

Polisin, saldırının yaşandığı bölgede güvenlik şeridi çektiği, çevrede bulunan vatandaşların ise sabah saatlerinden itibaren yanlarına aldıkları eşyalarla kontrollü bir şekilde evlerini terk etmeye başladıkları görüldü.

Vali: Saldırı PKK tarafından gerçekleştirildi

Olayın ardından açıklamalarda bulunan Vali Güngör Azim Tuna, söz konusu saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Tuna, saldırıda kullanılan aracın Derik'ten getirildiğini söyledi.

Aracın çalıntı olduğu ve akşam saatlerinde 18-20 yaşlarında bir kişi tarafından Savcılar Sitesi'ne park edildikten sonra uzaktan kumandayla patlatıldığı öğrenildi.

Yapılan incelemelerde, saldırıda bir ton gübre, gliserin ve metal parçalarla güçlendirilmiş TNT patlayıcı kullanıldığı saptandı.

Görgü tanıkları, patlamanın 12 kilometre uzakta bulunan köylerde de hissedildiğini ifade ettiler.

Saldırıda, Zabıt Katibi Mustafa Günak'ın oğlu 5'inci sınıf öğrencisi Ahmet Oktay (11) ve Viranşehir Emniyet Müdürlüğünde görevli Mahalle Bekçisi İbrahim Kete hayatını kaybetmişti.

Günak'ın, Şanlıurfa Yeni Aile Mezarlığı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi. Bir TV kanalına bağlanarak saldırıyı değerlendiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte katılacağını açıkladı. Bakanların, törenin ardından saldırının meydana geldiği alanda inceleme yapacakları öğrenildi.

Olayda yaralanarak Viranşehir Devlet Hastanesi ile il merkezindeki çeşitli hastanelere sevk edilen 34 kişinin tedavisi devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vali Tuna'yı aradı

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Tuna’yı telefonla arayarak, saldırı hakkında bilgi aldı.

Ne olmuştu?

Dün saat 20.30 sıralarında Yenişehir Mahallesi’nde hâkim ve savcıların lojmanlarına yönelik gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetmiş, 34 kişi yaralanmıştı.

(Mehmet Aslan/Osman Gülebak/Sabri Acet İLKHA)


Bu haber 2764 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor