VEKİLLERİN ''İL'' MESAİSİ

Son bir haftada Meclis'e teklif yağdı. Milletvekilleri Meclis Başkanlığı'na 12 kanun teklifi verdi. Bu tekliflerle 3 yeni il ve 17 yeni ilçe oluşturulması

VEKİLLERİN ''İL'' MESAİSİ
30 Aralık 2010 - 16:56
öngörülüyor.

Terörün en yoğun olduğu ilçelerin başında gelen Cizre ve Yüksekova'nın il yapılacağı haberi, TBMM'de vekilleri “teklifî mesaisi içine soktu. Özellikle muhalefet partilerinin milletvekilleri son bir hafta içinde TBMM Başkanlığı'nı bazı ilçelerin il olması. Bazı illerin ise büyükşehire dönüştürülmesini öngören teklif yağmuruna tuttular. Milletvekilleri bir hafta içinde 13 kanun teklifi verdiler. Bu tekliflerle 3 yeni il ve 17 yeni ilçe oluşturulması öngörülüyor.
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu TBMM Başkanlığı'na verdiği kanun teklifi ile Malatya'nın büyükşehir yapılmasını istedi. Malatya, Şanlıurfa ve Denizli'nin büyükşehir yapılması için çalışmaların bulunduğu, Ağustos ayında İçişleri Bakanı Atalay tarafından da duyurulmuştu.
ANTALYA, KAHRAMANMARAŞ, HATAY BÖLÜNSÜN
MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın verdiği kanun teklifinde ise  Alanya'nın Antalya'dan ayrılarak  yeni bir il olması ve üç ilçenin Alanya'ya bağlanması öngörülüyor. MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin'in verdiği teklifin yasalaşması durumunda da İskenderun Hatay'dan ayrılarak il olacak. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, verdiği teklifte ise Kahramanmaraş'ın Elbistan'ın ilçesinin il olmasını talep etti.
ANKARA'YA 5 İLÇE
CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, dört yeni ilçe kurulmasına ilişkin bir teklif verirken CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de Ankara'da 5 yeni ilçe kurulması için yasa teklifi verdi. Teklifte, Temelli, Hasanoğlan, Yenikent, Batıkent ve Çayyolu'nun ilçe olması isteniyor.

Kaynak: Akşam

Bu haber 2091 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu