VELİLER TAM GÜN EĞİTİME İSYAN EDİP YOL KAPATTI

Siverek Mehmetçik İlkokulu önünde toplanan öğrenci velileri tam gün eğitime isyan ederek Siverek- Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı.

VELİLER TAM GÜN EĞİTİME İSYAN EDİP YOL KAPATTI
16 Eylül 2014 - 07:03


ŞANLIURFA- Siverek Mehmetçik İlkokulu önünde toplanan öğrenci velileri Mehmetçik İlkokulunda uygulanan tam gün (Normal) eğitim uygulamasını protesto etmek amacıyla Siverek- Diyarbakır Karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı. Polisin ikna etmesi ile yolu açan veliler okula giderek çocuklarını dersten çıkardı. Tam gün eğitim sistemi ile birlikte hem kendilerinin hem de öğrencilerinin mağdur olduklarını ileri süren veliler daha sonra çocukları ile birlikte Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile görüşmek amacıyla Kaymakamlık binasına geçti.

Siverek Kaymakamlığı toplantı salonunda veliler ile görüşen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, tam gün eğitimi savundu. Erkal, “Böyle bir talep beni şaşırttı. Dünyanın her yerinde tam gün eğitime geçilmek istenirken, biz tersine dönmek istiyoruz” dedi

Öğrenci velileri ise öğrencilerin günde iki kez okula gitmesinin zorluğunu dile getirerek tam gün eğitim ile birlikte sınıflardaki mevcudun 40’a yükseldiğinden dert yandı.

Bazı öğrenci velileri ise bu sistemden dolayı çocuklarının okuldan bıktıklarını ifade ettiler.

Siverek Kaymakamı ile görüşen veliler, okullarında ikili eğitim için bir anket düzenlenmesini istedi. Veliler daha sonra sessiz bir şekilde ayrıldı.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 3344 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü