VERGİ DAİRESİ’NDEN E- TEBLİGAT SEMİNERİ

Siverek Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından ilçede faaliyet gösteren mali müşavirlere yönelik E- Tebligat semineri verildi.

VERGİ DAİRESİ’NDEN E- TEBLİGAT SEMİNERİ
25 Kasım 2015 - 14:30

Siverek Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacak Elektronik Tebligat(E-Tebligat) uygulaması hakkında ilçede faaliyet gösteren mali müşavirlere yönelik seminer verildi. Siverek Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Kuzur tarafından verilen seminer ile E- Tebligat uygulamasının kapsamı ve işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Elektronik Tebligat Nedir

Vergi dairelerince düzenlenen ve mükellefler ile diğer muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakların, Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla elektronik ortamda tebliğ edilmesidir.

E- Tebligat Ne Zaman Başlıyor

E- Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacaktır. Ancak bu tarihten önce e-tebligat uygulamasına geçmek için bildirimde bulunanlara 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren e- tebligat yapılmaya başlanmıştır.

Kimlere E- Tebligat Yapılacak

- Kurumlar Vergisi mükelleflerine zorunlu,

-Ticari, Zirai ve Meslek kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlara (Kazançları basit usulde tespit edilenlerle gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler hariç) zorunlu,

-Kendilerine E- Tebligat yapılmasını talep edenlere ise isteğe bağlı E- tebligat yapılacaktır.

E- Tebligat başvurusu bizzat mükellef / kanuni temsilci tarafından yapılabileceği gibi, E-Tebligat sistemi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla da yapılabilecek.

Mükelleflere e-tebligat yapıldığında Elektronik Tebligat Bildiriminde yer alan telefon numarası veya e-posta adreslerine; SMS veya e-posta ile bilgilendirme yapılacaktır.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2766 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek