YAĞMURA RAĞMEN KARAKEÇİ ŞENLENDİ

Mehmet SEZGİN / SİVEREKGÖRÜNTÜLÜ HABER: Görüntüyü İzlemek İçin http://www.youtube.com/watch?v=wq-M0SQv6b4 Tıklayınız.Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi karakeçi köyünde bu yıl 9.Düzenlenen karakeçi şenlikleri karakeçi köyünde yaklaşık beş bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.   Şenliklere Ankara Kırıkkale, Gaziantep Bursa ileri ve ilçelerinden gelen karakeçi

YAĞMURA RAĞMEN KARAKEÇİ ŞENLENDİ
15 Mayıs 2007 - 12:52
 mensuplarının katıldığı şenlikler sabah saat 10,30 da karakeçi köyünde başladı. Şenliklere Şanlıurfa vali yardımcısı Yalcın Yılmaz. Diyarbakır vali yardımcısı Canan Hançer Beyaztürk Suruç Kaymakamı Muhittin Parmak Siverek 107 alay komutanı kurmay Albay Baki kavun Siverek belediye Başkanı Ali Murat Bucak katıldı    Şenliklerin aşılış konuşmasın yapan Kaymakam Yavuz şöyle’’şenliklerimizin amacı birlik ve beraberliği pekiştirmek ve bir avuç insanın yaratığı bir imparatorluğun kültürünün gelecek nesillere aktarmaktır. Türkiye son dönemlerde aydınlık geleceğe ulaşmak için çabalamaktadır. Bu şenlikler birlik ve beraberliğimizi pekiştirecektir.
    Şanlıurfa vali yardımcısı yılmaz Buradan karakeçililere bir talimat vermek istiyorum. Meydanda bulunan beylik çadırının bu alandan kaldırmayın. Çünkü bu çadır bir aşiretin imparatorluğa dönüştüğü çadırdır’’dedi.
    Şenlikler kapsamında höyüğe tırmanma, halat çekme yarışması yapıldı. Siverek ilçe gençlik spor müdürlüğü jimnastik ekibi gösteriler yaptı. Şenlikle kapsamın da yöresel kıyafet defilesi yapıldı. Defileye ve yarışmalara katılan   genç kız ve erkeklere  kaymakam Yavuz ve vali yardımcısı Yılmaz  çeşitli ödüller verdi.
    Şenlikle  kapsamında ses sanatçıları  Mithat Körler  ile Türkücü Ceylan  konser verdi.Sanatçı Mithat körlerin ardından sahneye çıkan ceylanın konseri devam ederken şiddetli yağmur yüzünde şenlikler katılanlar alanı terk etmek zorunda kaldılar.
Bu haber 2919 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış