Yalnız başına yaşayan yaşlı kadın yardım bekliyor

Şanlıurfa'da yalnız başına yaşayan 82 yaşındaki Fatma İçten, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor

Yalnız başına yaşayan yaşlı kadın yardım bekliyor
14 Mayıs 2018 - 08:19

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Söylemez Mahallesi'nde yalnız başına yaşayan yaşlı kadın, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Eşini yıllar önce kaybeden ve kızları evlendikten sonra Elmacık Sokak'taki derme çatma toprak evde yaşayan Fatma İçten (82), zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.

Yalnız başına ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten İçten, "Eşim öldükten sonra 3 kızımla birlikte yaşamaya başladım. Kızlarım evlendikten sonra tek başıma kaldım. Kendi ihtiyaçlarımı karşılayacak durumda değilim. Tam 5 kez ameliyat oldum ve düzenli şekilde ilaç almam lazım. Allah razı olsun kendilerinden, köy halkı bana yardımcı oluyor. Yalnız önümüz yaz olduğundan köy halkı mevsimlik işçi olarak batı illerine çalışmaya gidecek, yine tek başıma kalacağım. Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardım bekliyorum." dedi.

Mahalle sakinlerinden M. Emin Işık ise yaşlı kadına imkânları ölçüsünde yardım ettiklerini kaydederek, "Yaşlı kadının kimsesi yok. Biz de insani olarak ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaz gelirse köydeki insanlar çalışmaya gidecekler, bu sebeple yaşlı kadın yalnız kalacak. Düzenli olarak ilaç kullanıyor. Devletin ona sahip çıkmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2658 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü