Yavuz: “7 - 8 Bin Genç Devrim Fantezilerine Kurban Edildi”

Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, partisinin Siverek ilçe Teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türk solunun devrim fantezileri adına 7000- 8000 genci ölüme gönderildiğine dikkat çekti.

Yavuz:  “7 - 8 Bin Genç Devrim Fantezilerine Kurban Edildi”
20 Haziran 2016 - 13:40





Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın’nın da aralarında bulunduğu heyetle birlikte, Hür Dava Partisi Siverek İlçe Teşkilatı tarafından Hasan Çelebi Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katılarak partililerle bir araya geldi.

Sorunlara duyarlı olmak zorundayız

İftar sonrasında gündem ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavuz, Müslümanların çevresindeki sorunlara duyarsız kalamayacağını belirterek, “Müslüman bir insanın çevresindeki sorunlara duyarsız kalmasını Allahu Teâlâ kabul etmez. Biz etrafımızdaki ya da evimizin içindeki sorunlara duyarlı olmak zorundayız. Bunlara elimizden geldiği kadar ile çözümler bulmak zorundayız. Peygamber Efendimiz, ‘Bir kötülük gördüğü zaman elinizle müdahale edin’ diyor. El, yetki ifade eder. Günümüzde iktidar ile ifadesini bulur. El ile yapmaya gücünüz yetmiyorsa dilinizle müdahale edin diyor. Buda bizim gibi yürütme erkini elinde bulundurmayan muhalefetin yapması gereken şeydir. Yani dikkatleri bu sorunlara çekmek, bu sorunları halkla paylaşmak, basın aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmek ve en önemlisi de bu işi çözme pozisyonunda bulunan yürütme erkinin üzerinde baskı unsuru oluşturmak”

Kürdistan coğrafyasında yangın var

Kürdistan coğrafyasının ateş çemberine dönüştüğüne vurgu yapan Yavuz, “Hemen yanı başımızda evimizin içinde, Kürdistan coğrafyasında, bir yangın var. Bu yangından hep beraber etkileniyoruz. Burada yanlış politikalar ortaya konulduğu içinde bir türlü çözüme ulaşamıyoruz. Bir siyaset icra edildiği zaman onu iki yönden sorgulamamız lazım. Birincisi bu hareketin hedefi nedir? İkincisi ise hangi yol ve yöntemleri kullanıyor? Hukukta bunun adı ‘Usul’ ve ‘Esas’tır. Biz şimdi evimizin hemen içerisinde yangına sebebiyet veren bu meseleye bu iki yönden yaklaşalım”

Örgütün amacı ne?

İlk olarak örgütün yaklaşımının değerlendiren Yavuz, “ Devlet ile örgüt arasında bir savaş olduğu zaman ister istemez masum halkta bundan etkileniyor, bizlerde etkileniyoruz. Örgüt, zaman zaman Kürt halkının haklarını talep ettiğini ürkek ve utangaç sözlerle dile getirmek zorunda kalıyor. Ama gür bir sesle devletin başındaki bir yöneticiye ‘Seni Başkan Yaptırmayacağız’ diyor. Biz şimdi bu niyeti sorguluyoruz. Hedefiniz bir kişiyi başkan yaptırmamak mı? Kürt halkının bunda ne menfaati var? Kimin başkan olup olmadığının Kürt halkı nezdinde herhangi bir kıymeti var mı? Hayır, Bizim derdimiz nedir? Bu mazlum halkın haklarını talep etmektir”

Anadilde eğitim hakkı verilsin, vatandaşlık tanımı değiştirilsin

Kürt halkının acilen anadilde eğitim ve vatandaşlık tanımı değiştirilmesi haklarını talep etmesi gerektiğini belirten Yavuz, “Birincisi anadilde eğitimin önü açılsın. Bu halk istediği dil ile Kürtçe başta olmak üzere yeterli talep olması halinde bu coğrafyada yerleşik halde olan bu vatanın bu toprakların sahibi olan Arabı, Zazası, Çerkezi, Lazı kim olursa, onlara anadilde eğitim hakkını verilsin. İkincisi bu halkı ötekileştiren yasa ve anayasada bu memlekete bağlı olan herkesi Türk sayan bu ırkçı nitelemeli vatandaşlık tanımını değiştirelim. Gelin hep beraber bunun mücadelesini verelim. Biz bu haklarımızı talep edelim, kimin başkan olduğunun bizim için bir kıymeti yoktur. Kim bize bu haklarımızı verecekse onunla muhatap olalım. Devletin başındaki kimseden bu haklarımızı talep ederken kan dökecek işler yapmayalım. Kanın dökülmesine sebebiyet verecek hiçbir şey meşru değildir”

Devrim fantezilerine 7 bin -8 bin genç kurban edildi

Demek ki esas bu, eğer bir hareket hedefinde meşru hedefleri önüne koymuşsa o zaman onun meşrutiyetinde bir problem yoktur. Eğer bugün özele indirgeyecek olursak, marjinal dediğimiz Türk salonun, devrim fantezilerinin peşinden 7000- 8000 genci ölüme gönderiyorsan, onu sorgulamamız gerekiyor. Ne yapıyorsun? Hangi derdimize derman olacak? Kim başkan olmuş olmamış, diploması varmış yokmuş, bizi ilgilendirmiyor. Biz bu tür tartışmaların içerisinde yer alamayız. Bırakın sistemin sahipleri ile onun orada bir siyasi bir kişiliğin o makamı işgal etmiş kişi arasında bir tartışma olsun. Biz bu tartışmalara girmeyelim, biz haklarımızı talep edelim. Bu sorun sıkıntılara sebebiyet verir. Bu esas ile ilgilidir.

Gençlerimiz boş yere ölüyor

Konuşmasının sonunda tarafların usulünü eleştiren Yavuz, “Şimdi Usule bakalım hangi yol ve yöntemi takip ediyoruz. Savaş, kan dökme, ölüm ve gözyaşı meşrutiyetini yitirmiştir. Bir talep yüzde yüz de doğru olsa yanlış yol ve yöntem kullanılarak icra ediliyorsa onun meşrutiyeti bitmiştir. Hukukta temel bir kaidedir, Usul esasa takaddüm eder. Usul, yani bir işi yaparken uygulayacağın yöntem, esastan öncedir, hedeften öncedir. Hedefin çok büyük olabilir ama takip ettiğin yol ve yöntem gayrı meşru ise sonu kana varıyorsa, kine varıyorsa, ölüme varıyorsa, gözyaşına varıyorsa, bu halkın evini başına yıkacak icraatlar oluyorsa o zaman dur orda. Hem devlet hem örgüt açısından söylüyorum. Devlette kaybediyor, örgütte kaybediyor, halkta kaybediyor, gençlerimiz boş yere ölüyor. Gençlerimiz derken polisi de, askeri de, dağa çıkmış ya da şehir içerisinde asker ve polis ile çarpışan gençlerimizi de kastediyorum”

Yavuz konuşmasının ardından gazetecilerin Suriye konusu, Altan Tan’ın partisine yönelik eleştirilerini değerlendirdi. Program topluca kılınan teravih namazının ardından sona erdi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3250 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor