YAVUZ HAK VE HALK ADINA HESAP SORACAĞIZ

HÜDA PAR’ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, "Hür Adaylar, hak ve halk adına hesap soracak." dedi.

YAVUZ HAK VE HALK ADINA HESAP SORACAĞIZ
14 Mayıs 2015 - 12:46

HÜDA PAR’ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Her gün değişik bir ilçede seçim gezileri düzenleyen Yavuz, Hilvan ilçesinde önce seçim bürosu açılışına katıldı daha sonra ziyaretlerde bulunarak esnafın sorunlarını dinledi.

Sabahın erken saatlerinde yola çıkan Yavuz’a uzun bir araç konvoyu eşlik etti. Seçim çalışmaları için hazırlanan anons minibüsünün de eşlik ettiği konvoy, anonslar eşliğinde ilçeye girdi. Kendisini destekleyen HÜDA PAR ilçe teşkilatı üyeleri tarafından coşku ile karşılanan Yavuz, Hilvanlı esnafı ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi.

İşsizlik, susuzluk, elektrik sorunu gibi birçok sorunu dile getiren esnaf, bu konuda yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

Siyasete girmiş bir insanın hem hesap vermek hem de hesap sormak zorunda olduğunu belirten Yavuz, şu anda muhalefette bulundukları için halk adına değişik vesilelerle hesap soracaklarını söyledi.

"Hür Adaylar, hak ve halk adına hesap soracak"

Verdiği oyla milletvekillerini Meclise gönderen halkın da yeri geldiğinde hesap sorması gerektiğini ifade eden Yavuz, “Halkımız hesabını iyi yapmalıdır. Dört yıl önce Meclise gönderdiği bir milletvekili bir daha oy istemeye geldiğinde halkımız bakacak dört yıl önce var olan sorunlarımız gerçekten çözülmüşse o zaman teşekkür edecek. Ama dört yıl önce aynı sorunlar hala yerinde duruyorsa o zaman hakaret etmeden 'Ben, seni sorunlarımı çözesin diye gönderdim, sorunlarımı neden çözmedin?' diyerek hesap soracak. Hesap sorma bir sözlü olur bir de sandıkta olur. Eğer bizim sesimizi duyan yok diyorsanız işte o zaman bu bağımsız aday kardeşiniz Mehmet Yavuz’a yetki vereceksiniz. Allah’ın izniyle sizin adınıza, halk adına hesap soracağım.” diye konuştu.

Hilvan ilçesinin Fırat gibi bir nehrin kenarında olmasına rağmen elektrik ve su sorununu yaşamasının ancak komedi filmlerine konu olabileceğini belirten Yavuz, bu sorunların acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

“Batıya fabrika doğuya ise cezaevi”

Batıya fabrikalar yapılırken doğu illerine yüksek güvenlikli cezaevlerinin layık görüldüğüne dikkat çeken Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer siz ahlaksızlığın önünü almazsanız, fuhşun önünü almazsanız, zinayı serbest bırakırsanız, imam nikâhını yasaklarsanız, bu memlekette Allah’tan, Kuran’dan bahseden insanlara terörist muamelesi yaparsanız, insanların kalbine Allah korkusunu yerleştirmeye çalışan insanları itibarsızlaştırmaya çalışırsanız, sizi uyarıyorum sizden fabrika bekleyen bu halka daha çok cezaevi layık görürsünüz. Biz diyoruz ki cezaevleri bizim kaderimiz değildir. Harama ve suça giden yolları kapattığınız zaman cezaevlerine gerek kalmayacaktır. Allah’tan başka, hiçbir faniden korkmayan Hür adaylar Allah’ın izniyle Meclise gittikleri zaman halk adına Hak adına bu hesabı soracaklardır.”

Çözüm sürecinde halkın kandırıldığını belirten Yavuz, HDP ve AK Partinin kendi parti çıkarlarını öne çıkardıklarından dolayı çözüm için gerçek bir irade ortaya koyamadıklarını söyledi.

Daha sonra seçim çalışmaları kapsamında Gölcük (Tılfetıs) köyünü ziyaret eden Yavuz, İsa Akdemir tarafından köyün sorunları ile ilgili bilgilendirildi. Akdemir, köylerinde su sorunu olduğunu söyledi.

Gölcük köyü ziyaretinin ardından Uzuncuk (Uzuncıka Ereba) köyüne geçen Yavuz, burada Hatipoğlu aşiretini ziyaret ederek destek istedi. Yavuz’u karşılayan Ahmet Hatipoğlu, seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Yavuz, yaptığı çeşitli ziyaretlerin ardından ilçeden ayrıldı. (İLKHA)


Bu haber 4268 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü