Yetersizlik ve eksiklerine rağmen anayasal değişikliğe 'evet'

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa'da yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Yetersizlik ve eksiklerine rağmen anayasal değişikliğe 'evet'
17 Şubat 2017 - 20:21

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, ilde görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. HÜDA PAR İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda gündemi değerlendiren Yavuz, basın mensuplarının sorunlarını cevaplandırdı. Parti olarak referandumda oylanacak olan anayasal değişikliği yeterli bulmamakla birlikte neden "evet" dediklerini açıklayan Yavuz, "Türkiye maalesef hala darbe anayasası ile yönetilmektedir. Mevcut anayasa faşist, cunta ürünü anayasasıdır. Dolayısıyla askeri vesayetin ruhuna sindiği bir anayasadır. O açıdan Türkiye’deki bütün kesimlerin şikâyetçi olduğu gibi bizler de bu darbe anayasasından şikâyetçiyiz. Ve bu anlamda bu darbe anayasasına darbe vuran her hamleye evet diyoruz. Bizim gönlümüzden geçen tamamen değiştirilmesi, yeni ve yeniden bir anayasa yapılmış olmasıdır."

Halkın inanç ve değerleriyle barışık, farklılıkları bir kazanç sayan, ideolojik yapısı olmayan, tekçiliği ya da tek tipçiliği dayatmayan yeni ve sivil bir anayasayı arzuladıklarını vurgulayan Yavuz, mevcut düzenlemenin bunu temin etmediğini belirtti.

Yavuz, "Biz de tüm yetersizlik ve eksiklerine rağmen darbe anayasasına darbe vuran bu anayasa değişikliğine 'evet' diyoruz. Bu hamlenin tümden değiştirilecek yeni bir anayasanın ilk adımı olmasını temenni ediyoruz." diye belirtti.

Referandum sürecinde "evet" ya da "hayır" tercihinin bir itikadı meseleymiş gibi algılanmasının yanlış olduğunu belirten Yavuz, kararlar üzerinden toplumun kamplaştırılmaması gerektiğini ifade ederek sorumluluk sahibi herkese sağduyu çağrısında bulundu.

"İsrail ile yakınlaşmak İslam dünyasından uzaklaşmaktır"

Yavuz, bir gazetecinin, son dönemlerde Türkiye ve İsrail arasında yaşanan yakınlaşmayı hatırlatması üzerine şöyle cevap verdi:

"Biz İsrail ile yakınlaşmayı İslam dünyasından uzaklaşma olarak görüyoruz. Evet, doğrudur tüm komşularla arasının iyi olması, ülkeler arasında seviyeli ilişkilerin olması gerektiği kanaatini taşıyoruz. Ama biz İsrail’i bir devlet olarak görmüyoruz. İsrail, gasıp bir terör rejimidir. Müslümanların topraklarını gasp yoluyla ellerinden almış ve İslam ümmetinin bağrına bir hançer saplamıştır. Aslında bu İslam ümmeti açısından çok büyük bir eksikliktir. Hele hele hiç kimsenin bu dönemlerde ağzına bile almaması gereken ezan yasağının Kudüs’te uygulamaya konulması kabul edilemezdir. Hiçbir Müslüman ülke Siyonist terör rejimini bir devlet olarak görmemelidir."

(Osman Gülebak, Mehmet Demir- İLKHA)


Bu haber 7226 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...