"Zam değil, memurla dalga geçmek"

DİYANET-BİR-SEN Bölge Başkanı Mahmut Bozkuş, hükumetin zam teklifine sert tepki gösterdi.

"Zam değil, memurla dalga geçmek"
19 Ağustos 2019 - 07:30

DİYANET-BİR-SEN Bölge Başkanı Mahmut Bozkuş, hükumetin zam teklifine sert tepki gösterdi.


Kamu İşveren Heyeti Toplu Sözleşme masasını herhalde sadaka dağıtma masası sanıyor. Vatandaş olarak bundan yaklaşık bir yıl önce kahvelerde içilen çaylara ve dilencilere verilen sadakalara % 50 zam yapılmışken, memura 2020 yılı için öngörülen zam 3,5+3, 2021 yılı için öngörülen ise 3+2,5 olmuştur. Memura verilmesi düşünülen bu zam teklifi hiç de makul değildir.


Ekonomik krizler sebebiyle her fırsatta doğalgaz, elektrik, akaryakıt, sigara vb. çeşitli ürünlere zam yapılırken; söz konusu devletin hizmetkârı olan işçi, memur, emekli maaşı olunca, bunların payına düşen sadece hayal kırıklığı olur. Milyonlarca işçi, memur ve emeklinin enflasyon artışıyla orantılı, makul zam talebini hemen hemen görmezden gelen ve hafife alan bu zam teklifi makul görmüyoruz. Milletin vekillerine %10.73 zam yapılırken vekillerle aynı enflasyona maruz milletin asillerine bu derecede bir zammı reva görmek memurla dalga geçmek demektir.


Sendikalar arasında, her platformda yetkili ve de etkili sendika olmakla övünen; biz iş görenlerin temsilcisi olan malum sendika! Size ne oldu? Avazınız çıkmaz oldu. Koyun misali kurt görünce diliniz mi tutuldu? Yoksa her zamanki gibi bedel ödeyen diğer sendikalardan medet mi bekliyorsunuz? Şişkin göbeklerinizin karınları sırtlarına yapışanlardan çaldıklarınızın eseri olduğunu anlamanın vakti gelmedi mi?


Sahada aslan kesilip masada akvaryum balığı etkisi gösterenler eğer masada Kamu İşveren Heyeti'nin rakamlarına razı olurlarsa boş çuvalı ayakta tutma şansını elde etmiş olmayacaklardır. Boş çuval beraberinde boş sendika sandıklarını getirecek, etkisizler yetkisizle dirilecek Üyeler sandığın içini boşaltacak ve yetkiyi sizden alacaktır. Her konuştuğunuzda hükümetle beraberiz demektesiniz. Temsilcileri olduğunuz kesimin hakkını istemek sizi hükümetten koparır mı? Hakkı talep etmek hükümet aleyhtarlığı anlamına mı gelir. Hükümetin teklifine evet demek için mi varız? Vatanına hizmet eden evlatların alın terlerini savunma sorumluluğu biz sendikaların görevi değil midir? Bu sorumluluk bilinci ile hareket etmek ve müvekkillerimizi hak ettikleri refah seviyesine çıkarmak boynumuzun borcu kuruluş amacımız değil midir?


Değerli işçi, memur ve emekli kardeşlerim! Hassaten de Diyanet'te çalışan üye ve üye olmayan kardeşlerim! Hiçbir sendika tek başına yetkili değildir. İktidar olumlu, yapıcı muhalefetle tam anlamıyla iktidar olabilir. Sizin üyeliğinizi yok sayanları sizi değersiz görenleri, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." düsturundan bihaber olanları, yetkilerini makam atlama tahtası olarak kullananları, sendika gelirlerini bazı bürokratlarla, siyasetçilerle siyasi geleceklerini paylaşmak için harcamaya niyetli olanların önceliklerinin işçi, memur, emekli olmayacağı apaçık ortadadır. Bunlardan yumruklarını masaya vurmaları beklenmez.


Sendikalardan adam gibi bir duruş göstermelerini, bu komik rakamlara sessiz kalmamalarını ve kamu işveren kuruluna teslim olmamalarını bekliyoruz


 


 

Bu haber 2013 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor