ZAZACA HERSÊ ZERRÎ KİTABI ÇIKTI

Zülfükar Ayyıldız'ın üçüncü kitabı olan “ Hersé zerrî” yüreğin gözyaşı isimli kitabı çıktı.

ZAZACA HERSÊ ZERRÎ KİTABI ÇIKTI
22 Aralık 2014 - 08:57

Nûştokê ma yo erciyaye Zülfükar Ayyıldız’î kitabê xwo yê newe ”Hesrê Zerrî” ewro keyê mahlîman di da silasnayiş ew bahdo zî meymanan rê kitabê kerdî imza û kerdî xelat .Şima kitabî Xanê Gumrikî di, KOZİK(Komeleya Ziwanîya Kurdî) ra şenê peyda kerê.

Siverekli Emekli Eğitimci Zülfükar Ayyıldız'ın üçüncü kitabı olan “Hersé zerrî” yüreğin gözyaşı isimli kitabı çıktı. Kitabın tanıtımı amacıyla Öğretmen Evinde düzenlenen imza günü etkinliğine Zazaca üzerine yaptığı çalışmalar ile bilinen Eğitimci Şaban Şenateş, Recep Yiğitbay ile birlikte Zazaca ve Kürtçe çalışmalarıyla ilgilenen çok sayıda kişi katıldı.

“Hersé Zerrî” hakkında Siverek Gençlik Sitesine bilgi veren Ayyıldız, Hersé Zerrî kitabında çocuk gözüyle 40-45 yıl önce Siverek'teki köy ve şehir yaşamın anlatılarak yorumlanması olduğunu söyledi. Ayyıldız çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Yazarın daha önce “Gotinên Bapîrên Me” isimli Kürtçe atasözleri ve deyimler kitabı ile Zazaca "Vatanên Verênandê Ma ”" isimli Zazaca atasözleri ve deyimler kitabı yayınlanmıştı.

144 sayfadan oluşan kitap Gümrük Hanı'nda Zazaca üzerine çalışmalar yapan "Kozik" şubesinden temin edilebilir.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3694 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti