ZEYNEP KARAHAN HİLVAN’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu Hilvan ilçesinde bir takım incelemelerde bulundu.

ZEYNEP KARAHAN HİLVAN’DA İNCELEMELERDE BULUNDU
21 Ocak 2013 - 19:49

Hilvan’a giden Zeynep Karahan Uslu belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve belediye personeli tarafından karşılanan Uslu daha sonra Hilvanlı esnafı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında esnafın sorunlarını da dinleyen Uslu ardından Hilvan Belediyesi ve Japon Büyükelçiliği ortaklığıyla yapılan Çok Amaçlı Toplum Merkezini ziyaret ederek burada eğitim gören kursiyer bayanlarla bir araya geldi. Kursiyerlerin çalışmalarını inceleyen Uslu burada eğitim veren birimler ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Uslu, Ardından AK Parti Hilvan ilçe teşkilatının aylık danışma meclisi toplantısına katıldı. Ak Partinin teşkilatlarını geliştirme ve güçlendirme amaçlı olarak yaptığı toplantıya Belediye başkanı Aslan Ali Bayık, ilçe teşkilatı başkanı Hanif Düzme, çok sayıda parti yöneticisi ve Kanal Urfa yönetim kurulu başkanı İbrahim Toru katıldı.

Divan başkanlığına seçilen Toru “ Başbakanımızın en önem verdiği malumunuzdur ki teşkilatlardır. El ele verdiğimiz sürece teşkilatlarımız daha güçlenecektir. Ampulümüz Hilvan’ı veya Türkiye’yi değil artık bütün dünyayı aydınlatıyor” ifadelerini kullandı.

İlçe danışma meclisi toplantısında konuşan Ak parti ilçe başkanı Hanif Düzme teşkilat olmanın önemine değinerek geçmişteki siyasi parti teşkilatlarını ile günümüz Ak parti teşkilatçılığını karşılaştırdı.

Hilvan’da bir takım incelemelerde bulunan Milletvekili Zeynep Karahan Uslu katıldığı danışma meclisi toplantısında AK partinin başarıyı nasıl elde ettiğini ve önümüzdeki barış sürecine değindi.

Türkçeyse Türkçe, Kürtçeyse Kürtçe Zazacaysa Zazaca, İnsancaysa İnsanca

Sürdürülen barış sürecini konuşan Uslu, bu topraklarda sadece dinlenilen Kürtçe müzikler için insanların mahkeme kapılarında hesap verip hak etmediğimiz muamelelerle karşılaştığımız günleri biliyoruz diyerek süreçle ilgili olarak mahkemelerde savunmanın istendiği dilde yapılabileceğini söyledi.

Uslu “Bugün mahkemelerde kendimizi nasıl savunmak istiyorsak, nasıl kendimizi özgür hissediyorsak öyle savunabileceğiz. Türkçeyse Türkçe, Kürtçeyse Kürtçe, Zazacaysa Zazaca, yani insanca ise insanca yaşamak adına yeni bir hakkı da bu hafta başbakanımızın inisiyatifiyle meclis yasal düzenlemeyi sizin bizlere verdiği vekâletle Ak Partili kardeşlerinizi çıkaracak ve bunu da Hilvan’a ve Türkiye’ye hediye edecek” dedi.

Ak Parti Hilvan ilçe teşkilatının aylık danışma meclis toplantısında konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 2009 yılından bu yana belediyenin yaptığı hizmetleri anlattı ve bundan sonra gündemde olan ve kısa bir süre sonra başlanacak projeleri tanıttı.

Bayık konuşmasında şimdiye dek yürütülen altyapı çalışmalarının önemine değinerek harcamaların heba olmaması için altyapı bitmeden üst yapıya başlamadık. Kendimi iyi gösterebilme adına tüyü bitmemiş yetimin hakkını heba ettirmedim. Bu konuda başta şahsım olmak üzere belediye meclis üyeleriyle elimi taşın altına koyduk”.

Hilvan’da yakında ihalesi yapılacak olan TOKİ konusunda sözlerine devam eden Bayık, Şanlıurfa’nın dört ilçesinin TOKİ için başvuruda bulunduğunu ancak sadece Hilvan’ın bu konuda muvaffak olduğunu belirtti. Proje tadilatı yapılan TOKİ konutlarının bölge iklimine göre yapılandırılacağını bildirdi.

Yapılan danışma meclisi sonrasında partililer ilçede faaliyet gösteren biçki dikiş ve halı kurslarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular ve kurs hakkında bilgi aldılar. Halı kursunu gezen milletvekili Zeynep Karahan Uslu halı tezgâhına oturarak halı dokudu.

İlçede yapılan gezi ve ziyaretlerden sonra partililer Yuvacalı köyüne taziye ziyaretinde bulundu. Uslu ardından Şanlıurfa’ya geçti.

www.siverekgenclik.com

















Bu haber 4036 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem