Öğrenciler ilk kez uçağa bindi

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Siverek'te eğitim gören 15 yaş altı öğrenciler uçağa ilk kez binmenin heyecanını yaşadı.

Öğrenciler ilk kez uçağa bindi
04 Nisan 2019 - 10:50

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Siverek’te eğitim gören 15 yaş altı öğrencilerin katıldığı 210 öğrenci, İstanbul ve Trabzon’a yolculanmaya başladı. Çoğu ilk kez uçağa binen öğrencilerin yaşadığı sevinç ve heyecan görülmeye değerdi.


İçişleri Bakanlığı’nın iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, huzura katkı sunulması, kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla oluşturduğu “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında gerçekleştirilen gezilerin, 2019 dönemi seyahatlerinin ikinci grubu, beş kafile halinde İstanbul ve Trabzon’a yolculanıyor.


Şanlıurfa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Abdülkadir Aykut koordinasyonunda, Şanlıurfa Siverek ilçesinde eğitim gören 15 yaş altı öğrencilerin katıldığı 42’şer kişilik beş kafilenin ikisi, bu sabah Şanlıurfa GAP Havalimanından kalkan uçaklarla İstanbul ve Trabzon’a yolculandı. Siverek’ten öğrencilerin katılacağı üç kafile daha bugün Trabzon ve İstanbul’a uçacaklar.


Gezi beş gün, dört gece sürecek


Biz Anadoluyuz projesinin uygulandığı 21 doğu ilinden batı illerine ve Karadeniz bölgesindeki şehirlere öğrencilerin karşılıklı gerçekleştirdiği ziyaretlere katılan öğrenciler, eşleştirilen akranlarının evlerinde kalıyor. Beş gün, dört gece süren ziyaret süresince şehirlerin tarihi turistik yerlerini ziyaret etme fırsatı bulan öğrencilere Belediyeler ve Kaymakamlıklar ev sahipliği yapıyor.





Proje Koordinatörü Abdülkadir Aykut, 24-25 Nisan 2019 tarihlerinde de Kırıkkale ilinden 5 kafile öğrencinin Şanlıurfa’da konuk edileceğini, bunun için eşleştirme programının hazırlandığını belirterek, 2019 yılı içerisinde proje kapsamında 1512 öğrencinin seyahat edeceğini belirtti.


Haber Merkezi


Bu haber 2322 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek