Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Sınavı’nda Siverek’te dereceye girenlere ödülleri verildi.

Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi
12 Nisan 2019 - 14:33

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “O’nu Oku, O’nu Yaşa” sloganıyla 17 Şubat’ta Türkiye genelinde düzenlenen “Umre Ödüllü Siyer Sınavı’nda” Siverek ilçe merkezinde dereceye girenlere ödülleri düzenlenen program ile verildi.


Ahmet Arif Ortaokulu, Vakıf Ortaokulu, Vali Mehmet Cebeci ilkokulu ve Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu’nda düzenlenen törenlere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.


Peygamber Sevdalıları Vakfı Siverek Koordinatörü Abdulgafur Karaca, Siyer Sınavı’nın kaybedeninin olmadığını belirterek, “Bu sınav ile inşallah genç kardeşlerimiz Peygamber Efendimizin hayatını yeniden okuma fırsatını buldular. Bu sınavın kaybedeninin olmadığına inanıyoruz. Çocuklarımız âlemlere rahmet olarak gönderilenin hayatını okudu. ” diye konuştu.


Sınav ile ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Karaca, “ Siverek’te yapılan Siyer Sınavı’na hazırlıklarımız yaklaşık iki ay öncesinden başladı. Hazırlıklar çerçevesinde Siverek’teki tüm okullara siyer sınavı için tanıtım yaptık. Toplam 8 okulda yapılan sınava 2000 civarı kişi katıldı. Siverek'te 31 kişi başarılı oldu. Bunların içinde umreyi kura ile kaybeden de var ve Türkiye’de derece yapıp bilgisayar kazanan adaylarımız var. Sınava katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”


Siverek’te 31 kişi çeşitli ödüller kazanırken; Vakıf Ortaokulu’ndan Ziynet Öztürk bilgisayar, Vali Mehmet Cebeci İlkokulu’ndan Gülcan Büyükbudak Bisiklet, Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu’ndan Recep Öztürk kitap seti, Muhammed Öztürk flaş bellek, Ahmet Arif Ortaokulu’ndan Remziye Kılıç kitap seti, Dördüncü kategoride Demet Ay ise bilgisayar kazandı.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 4270 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması