Küçük Begüm'ün organları 5 hastaya hayat oldu

Şanlıurfa'da beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Begüm Ustalar'ın organları 5 kişiye umut oldu.

Küçük Begüm'ün organları 5 hastaya hayat oldu
29 Nisan 2019 - 15:03

Şanlıurfa'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen küçük kız çocuğu Begüm Ustalar'ın (13) organları nakil bekleyen 5 hastaya nakil edildi.    


21 Nisan tarihinde trafik kazası sonucu beyin travması gerçekleşen ve Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Ustalar'ın, 24 Nisan'da beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Nakli Koordinatörü Uzm. Dr. Hasan Basri Bahçıvan ve Mahmut Kılıç, Ustalar'ın ailesini organ bağışı konusunda ikna etti.  


Ankara Şehir Hastanesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen ekipler, Begüm Ustalar'ın pankreas, karaciğer, akciğer ve her iki böbreğini ameliyatla aldı. Alınan organlardan Akciğer, Ankara Şehir Hastanesine, diğer organlar ise Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesine helikopter ambulansla ulaştırıldı.


Ustalar'ın Babası Zafer Ustalar, "Kızımızın organlarını bağışladık. Herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum. Ölüp de yok olacağına organ bekleyenlere hayat versin." dedi. 


Hastanelere ulaştırılan organların, nakil bekleyen hastalara başarılı bir şekilde transfer edildiği öğrenildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haber 1971 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek