Memur-Sen'den Anneler Günü mesajı

Toplumun temeli olan ailenin ve aileyi ayakta tutan annenin korunmasının önemine değinen Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, aile kurumunu zayıflatacak tutumlardan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Memur-Sen'den Anneler Günü mesajı
11 Mayıs 2019 - 13:15


Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, "Anneler Günü" münasebetiyle yaptığı açıklamada aile kurumunun önemine ve bu kurumun en önemli öğesi olan anneye dikkat çekti.


Annenin;  sevgi başta olmak üzere birçok güzel duygunun sembolü olduğunu ifade eden Coşkun, annelerin Allah’ın Rahim sıfatının kendilerinde tecelli ettiği varlıklar olduğunu söyledi.


Kapitalizmin, insanı sahip olduğu nesneler ve nesnel ilişkilerle konumlandırdığına vurgu yapan Coşkun, bununla da aile kurumunun itibarsızlaştırılmak istendiğine vurgu yaptı.


Anne sevgisi ve şefkatinin hiçbir beşeri ölçekle anlaşılıp sınırlanamayacak kadar engin olduğunu belirten Coşkun, "Anne; samimiyetin, karşılıksız sevmenin, fedakârlığın, hiçbir tanımın ifade edemeyeceği duygusal bağın, sınırsız şefkatin, bitimsiz sevginin, benliğini varlığımızla bütünlemenin sembolüdür. Anneler, Allah’ın Rahim sıfatının kendilerinde tecelli ettiği varlıklardır. Bu nedenle; annelerin sevgisi, şefkati, merhameti hiçbir beşeri ölçekle anlaşılıp sınırlanamayacak kadar engindir. O duygunun aşkın yüceliğini ancak anneler bilir. Anneye saygı, nesiller boyu tevarüs eden bağlılıklarla canlı kalan insan cevherine, insanlık özüne saygıdır. Adanmışlığa, yürek bağına, umudun sınırsız tahammülüne, bütün bir varlığa saygıdır. Annelerin varlığı cennet, yokluğu bitimsiz bir boşluktur. Onun için toplumsal barışı ve huzuru ayakta tutacak canlı, güçlü bir sembol olarak ayakları altına cennet serilen annelerin hakkı hiçbir surette ödenmez." ifadelerini kullandı.


Anne yüreğinin evrensel olduğuna, başkasının acı ve sevincine beşeri duygularla ortak olduğuna dikkat çeken Coşkun, "Eğitimden kültüre, ekonomiden siyasete kadar annelerin dünyalarına uzak düşen, onların beklentilerini karşılamayan, onları sevindirmeyi amaçlamayan hiçbir program, varlığın da hakikatin de doğasına uygun değildir. Her anne yüreği evrenseldir. Başkasının üzüntüsüne de sevincine de ilgisiz kalmaz. Anne vicdanı analık duygusuyla başkasının acısına da sevincine de en saf beşeri duygularla ortak olur. Acıyı, gözyaşını, alın terini ten rengine, sınırlara göre sınıflamayan bu insani zemin, kuşatıcı barışın da başarmanın da en güçlü imkânıdır." diye konuştu.


"Anneyi korumak, medeniyet ve insanlık değerlerimizi korumak demektir"


Annelerin en soylu öğretmenler olduğunu ifade eden Coşkun, "Annelerin mutluluğu, toplumun en doğru refah ve mutluluk göstergesidir. Dilinden yurduna, yasasına kadar hemen en temel varoluş olgu ve boyutlarını ‘ana’ motifiyle birlikte kavramsallaştırmış ‘Anadolu’da aile okul, anne öğretmendir. Anneler en soylu öğretmenidir insanlığın, çağların, çocukların. Onlardan aldığımız terbiye, toplumu ifsat etmeyi amaçlayan sapkın hareketlerden en yıkıcı ve kıyıcı emperyalist saldırılara, bütün toplumsal çalkantılara karşı millet olarak direnmemizde çok etkili olmuştur. O nedenle mutlu aile, güçlü anne temel hedefimiz olmalı, aile kurumunu zayıflatacak tutum, tavır ve uygulamalardan kaçınılmalı; anne odaklı, aile merkezli eğitime ve programlara önem verilmelidir. Toplumun temeli, hayat ağacının çekirdeği olan aileyi; özveri ve fedakârlıkla kaynaştırıp ayakta tutan anneyi korumak, medeniyet ve insanlık değerlerimizi korumak demektir." dedi.


Gerçek manada anneler gününü kutlamanın nitelikli bir nesil yetiştirerek idrak edileceğinin altını çizen Coşkun, "Bizim için kendilerini feda eden annelerimize gerçek ödül, onur duyacakları milletçe başarılarımızı armağan etmektir. Nitelikli bir nesil yetiştirirsek, annelerin emeğine en büyük katkıyı vermiş, anneler gününü gerçek anlamda kutlamış, tarihsel, kültürel derinliğiyle idrak etmiş oluruz.” diye konuştu.


"Kapitalizm; evladı yük, aile sahibi olmayı esaret gibi göstererek toplumu dağıtmak istemektedir"


Kapitalizmin aile kurumunu itibarsızlaştırarak parçalamak istediğine dikkat çeken Coşkun, "İnsanı sadece sahip olduğu nesneler ve nesnel ilişkilerle anlamlandırıp konumlandıran vahşi kapitalizm, tüm değerleri dejenere etmekte, insanı yalıtılmış bireyler hâline getirerek anneliği itibarsızlaştırmak, evladı yük, aile sahibi olmayı esaret gibi göstererek toplumu dağıtmak istemektedir. Son zamanlarda anlayışsızlığı, anlaşmazlığı, çatışmayı, gerilimi körükleyen söylemler, üstelik yasal dayanak ve gerekçelerle aileyi dağıtmak anlamına gelecek Batı kaynaklı emperyalist projelerden başkası değildir. Özellikle sanayileşmeyle birlikte gelişen bir özgürlük anlayışını dayatan kadın hareketleri, aile ve annelik kavramını özgürlüğü sınırlayıcı unsurlar gibi göstererek gözden düşürmeye çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.


Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: "Bireyselliği özgürlük, geleneklerimizi engel, aileyi demode ataerkil bir kurum gibi göstermeye çalışan fikirler ve akımlar, emperyalizme ve kapitalizme hizmet etmekte, bu yollarla toplumsal bağları çözülen toplumlarda en büyük bedeli; aile kaybolduğu için, anne ve çocuklar ödemektedir."


"Toplumsal cinsiyet adı altında aile yapımızı zayıflatacak projelere fırsat verilmemeli"


Aile ve anne kavramının titizlikle korunması gerektiğini ifade eden Coşkun, " Dünyanın birçok yerinde emperyalist saldırganlıktan en fazla zarar gören mazlum ve mağdur kesim; anneler ve çocuklar olmaktadır. Son olarak, sözüm ona hür dünyanın ve Müslümanların, Suriye zindanlarında tarifsiz zulüm, işkence ve tecavüz altındaki binlerce kadın ve annenin dramlarına karşı betondan sessizliği devam etmektedir. Toplumsal cinsiyet adıyla tanımlanmış ideolojik gündemlerin dayatmasıyla kültürümüze zarar verecek, toplumsal kaderimizi etkileyecek, bizi medeniyet değerlerimizden uzaklaştıracak, aile yapımızı zayıflatacak güzel ambalajlanmış, güya özgürlük çağrıları yapan projelere fırsat verilmemelidir. Bunlara karşı dikkatli olunmalı; binlerce yıllık yaşanmışlıkla oluşan, belirleyici, merkezinde annelik hakkının ve ailenin olduğu güçlü toplum yapımız titizlikle korunmalıdır." diye konuştu.


Coşkun son olarak şunları söyledi: "Güçlü anne, güçlü aile; güçlü aile, güçlü toplum demektir. Annelerimiz, bizim gerçek güzelliğimiz, gerçek değerimiz, zenginliğimizdir.Eğitim-Bir-Sen olarak, bütün annelerimizin 'Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz.”(İLKHA)

Bu haber 2086 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...