Bayram günleri Ramazan ayını eda edenlere Rabbimizin bir ikramıdır

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da Ramazan Bayramı namazı kılmak isteyen Şanlıurfalılar camilere akın etti.

Bayram günleri Ramazan ayını eda edenlere Rabbimizin bir ikramıdır
04 Haziran 2019 - 05:33

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da 11 ayın sultanı Ramazan ayını ibadetlerle ihya eden vatandaşlar, Bayram namazını kılmak için günün ilk ışıkları ile birlikte camilere akın etti.


Bayram namazı kılmak için başta Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan camiler olmak üzere kentteki camilere çocukları ile gelen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.


Balıklıgöl Dergâh (Mevlid-i Halil) Camisi'nde cami içerisinin namaz saatinden önce tıka basa dolmasından dolayı vatandaşlar, cami avlusuna serdikleri hasırlar üzerinde namaz kıldı.


Bayram namazından önce Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem tarafından bayram vaazı okundu.


Bayramlarda akraba, arkadaş, eş ve dost ziyaretinin önemine değinen Erdem, "Akraba ziyareti, eş ve dost ziyaretini mutlaka yapmamız lazım. Yakınlarınızın ziyaretine gidemezseniz bile telefonla arayarak ya da mesaj atarak bayramlarını kutlayalım. Teknolojiyi farklı amaçlar için değil bu amaçla kullanalım. Telefonla canlı yayın yaparak eş ve dostlarımızı soralım. Sen ona dua et oda sana dua etsin. Akraba, eş ve dost ziyaretine gideceğiz. Sadece bayramlarda değil her zaman soracağız. Peygamber Efendimiz de akrabalarını sorar ve ziyaretine giderdi." diye konuştu.


Günümüzde misafirperverliğin azaldığına değinen Erdem, "Maalesef toplumumuzda ‘otel’ denen yeni bir mefhum oluştu ona dikkatinizi çekmek istiyorum. Artık misafirde kabul etmez olduk. Gelen misafirlerimizi yıldızlı otellerde ağırlıyoruz daha rahat etsin diye. Bu şekilde misafirperverliği de değiştirmiş olduk. Bunu neden kendimize sormuyoruz. Acaba bu yaptıklarımız İslami mi değil mi? 'Bu yaptığım davranışım Kur’an ve sünnete uygun mu?' diye soru soracağız kendimize. Örneğin huzurevleri İslami midir? Ramazan ayı ve bayramlar vesilesiyle kazandığımız akraba ziyareti güzelliğini yaşatalım inşallah." şeklinde konuştu.


Bayram namazı vaktinin yaklaşmasıyla birlikte cami görevlileri tarafından yılda 2 kez kılınmasında dolayı Bayram namazının nasıl kılınacağı ile ilgili cami cemaatine bilgi verildi.


Kılınan Bayram namazının ardından Cami İmam Hatibi Hafız İbrahim Onat tarafından bayram hutbesi okundu.


"Bayram günleri Ramazan ayını eda edenlere Rabbimizin bir ikramıdır"


Okunan hutbede bayramların neşe, sevinç günleri olduğunu belirten Onat, "Ramazan ayının gündüzünde, gecesinde, orucunda, teravihinde Rabbimizin rızasını aramaya gayret ettik. İbadetlerimizi çoğaltmaya, tövbelerimizi artırmaya, Kur’an ile beslenen takva elbisesini kuşanmaya çalıştık. Mukabelelerle Peygamber Efendimizin sünnetini ihya ederken, iftar sofralarında lokmalarımızı sevdiklerimiz ve ihtiyaç sahipleri ile paylaştık. Bayram günleri Ramazan ayını eda edenlere Rabbimizin bir ikramıdır. Bugün birbirimize yakınlaşmak ve gönlümüzün ve hanemizin kapılarını açmanın ve mutluluğumuzu paylaşmanın vaktidir." diye konuştu.


Bayram hutbesinden sonra Müslümanlar el açarak hep birlikte dua etti.


Yapılan duanın ardından cami cemaati cami içerisinde halka oluşturarak bayramlaştı.


Buradaki bayramlaşmaya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da katıldı.


Bayramlaşma sırasında izdihama sebep olmasından dolayı cami içerisinde özel bölümde muhafaza edilen Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif-i ve Kadem-i Şerif-i ziyarete kapatıldı.

Bayram namazını kılan vatandaşlar ölmüş yakınlarını ziyaret etmek amacıyla mezarlıklara akın etti.


Şanlıurfa'da Valiliğin organize ettiği bayramlaşma programının Vilayet Şeref Salonu'nda saat 10.30 ile 11.00 saatleri arasında yapılacağı öğrenildi. (İLKHA)


Bu haber 2307 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...