Siverek'te ödüllü Siyer Sınavı'na yoğun ilgi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye geneli düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması Siverek’te yoğun katılım ile gerçekleşti.

Siverek'te ödüllü Siyer Sınavı'na yoğun ilgi
02 Şubat 2020 - 14:10

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl Türkiye genelinde 9'uncusu düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması, Siverek’te 5 sınav merkezinde gerçekleşti.


Sabahın erken saatlerinde yarışmaya girecekleri okullara gelen adaylar, getirmiş oldukları kitaplara son kez göz atarak heyecanla salonlara alınmayı bekledi.


Siverek Osman Esat İmam Hatip Ortaokulu,Yusuf Sami Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Karacadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yanı sıra 2 kırsal mahalle okullarında yapılan yarışmaya giren adaylar saat 10.30'dan itibaren salonlara alınmaya başlandı. Yarışmaya birçok aday yakınları ile birlikte katılırken, aileler yarışma boyunca çocuklarını okul bahçesinde bekledi.


Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, Şanlıurfa genelinde yaklaşık 11 bin adayın ödüllü Siyer Yarışmasına başvurduğu belirtilerek, yarışmada yüzlerce gönüllünün görev yaptığı belirtildi.


4 kategoride gerçekleşen yarışmada, 1'inci ve 2'inci kategoride 60, 3'üncü ve 4'üncü kategoride ise 80 soru soruldu. Yarışma saat 12.40'ta sona erdi.


Yarışma günü 1'inci ve 2'inci kategorideki sorular saat 16.00'da 3'üncü ve 4'üncü kategorideki sorular ise saat 20.00'da Rehber TV'de, Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinin katılımıyla çözülecek.


Ayrıca soruların cevapları İLKHA tarafından da yayımlanacak.


2020 Siyer Yarışması'nın ödülleri 18 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 13261 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...