24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım 2016 - 08:14

24 Kasım Öğretmenler günü en iyi dileklerimle kutluyorum.

Yıldan bir defa olsa da, öğretmenler günü kutlayarak öğretmenleri hatırlamak güzel bir şeydir, ancak ben bu şekilde es geçmeyeceğim, bu meslekten bahsedilmişken ben bu mesleğin birey açısında, toplum açısında ve Devlet açısında önemini vurgulamak isterim.

Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir, çünkü kâinatın en şerefli varlığını eğitiyor. Allah, Peygamberlerini gönderirken, kulların yaratılış fıtratı üzerinde yetişmelerini istemiştir. Çünkü insanların yaratıcısı Allah’tır. Fıtrat üzerinde yetişmesiyle ilgili bir örnek verelim. Bir usta veya bir firma çıkarmış olduğu ürünün kullanma talimatnamesini eklerler, o ürünü sağlıklı bir şekilde kullanmak için o talimatnamesine uygun kullanmak zorundayız. Basit bir aletin kullanma kılavuzu varsa, insanın neden bir yaşama rehberi olmasın değil mi? İşte insanın fıtrata uygun yaşaması ve yetişmesi için Allah, Peygamberleri ve onlarla birlikte kitaplar güdermiştir. Bu kitaplar; insanın dünyada en iyi bir şekilde yaşama talimatıdır. Bu talimatı kim insanlara anlatıyor ve öğretiyor? Peygamberler öğretiyor. Peygamberler de Allah’ın emirleri ışığında insanları eğitiyorlar. Aynı zamanda kendisi de o yaşam kılavuzunu tamamıyla hayatına uyguluyorlar.

İşte onun için biz öğretmenlik mesleğini kutsal görüyoruz. Nihat oda insanı eğitiyor. Eğer bu gün toplumda insan yetişmiyorsa, yanı fıtrata uygun insan yetişmiyorsa ben bu suçu öğretmende görmüyorum. Çünkü öğretmenler kendisine verilen talimatlara göre insan yetiştiriyor. Bu talimat ne kadar fıtrata uygun ise ona göre faydalı insanlar yetişir. Ne kadar uzaksa o kadar da topluma ve dünya ya zararlı insan, birey yetişir. Bugün insanların değer yargısı kalmamışsa ben suçu tümünü öğretmenlerde bulmuyorum. İçerikte buluyorum.

Gerçekten bir toplumun inşası eğitilen değer yargılarına bağlıdır. Verilen eğitim iyi olursa yanı fıtrata uygun olursa iyi vatandaş çıkar. İçerik fıtrata uygun olmazsa bozuk insan çıkar. Çünkü onu yaratan Allah insanın dünya yaşantısında birbiriyle nasıl mutlu bir şekilde yaşanacağını bize bildirmiştir.

İnsanları inşa eden bu meslek Peygamberler mesleğidir. Bu nedenle önemli olan bu mesleğe Devlet ne kadar özen gösterirse kendi istikbalini inşa etmiş olur. Aksi takdirde yaşarken istikbalini da yok etmiş olur. Onun için Öğretmene gerekli önemi vermek zorundayız. Öğretmenleri iyi yetiştirelim ki iyi insan o torna da çıksın. Aksi takdirde hep şöyle söyleriz “ biz böyle değildik bunlar nereden çıktı.” diye dizlerimize vururuz.

Tekrar 24 Kasım Öğretmenler gününü saygıyla hürmetle kutlar Allah’a emanet olun. Sizleri seviyoruz.

Bu yazı 1523 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum