Cemil Yeşildağ

Cemil Yeşildağ

[email protected]

BANA SAVAŞTAN DEĞİL BARIŞTAN BAHSET

06 Nisan 2013 - 08:59

Vahşetten, katliamlardan, soykırımlardan, cinayetlerden, talandan, hırsızlıktan, soygundan, kaçakçılıktan, vergi kaçırmadan bahsetme artık.

Hele; halkı dolandırmadan, kimsesizin malına göz dikmeden, tecavüzde, uyuşturucu tacirliğinden(ekiminden-dağıtımından-reklâmından), bombalamadan, yağmadan, çocuk ölülerinden, resmi ve gayri resmi adam kaçırmadan, usulsüzce makama oturmadan, usulsüzce kazanılan paradan bahsetme artık.

Bir kavmi inkârdan, bir dili yok etmeden, annelerin gözyaşlarından, dul kalan kadınlardan, yetim ve öksüz bırakılan çocuklardan bahsetme artık.

Bana barıştan, tövbeden, itiraftan, nasıl geri adım attığından, eşitlikten, adaletten, saygıdan, sevgiden, dillerin ve milletlerin eşitliğinden, dünya barışından, yerel barıştan ve bunu nasıl gerçekleştireceğinizden bahset.

Beni kendinle nasıl eşit tutacağından, kendimi ifade etmemi nasıl sağlayacağından, kendimi yönetmemden, kendim için iyiyi ve güzeli nasıl seçeceğimden, kendi irademle yaşamamı nasıl sağlayacağında bahset.

Birlikte yaşamaya nasıl ikna olduğundan bahset bana. Yeniden adil bir dünyayı nasıl kuracağımızdan, eşitlik ve adalet merkezli bir eğitimle çocuklarımızı nasıl yaranlara taşıyacağımızdan bahset.

Adil dağıtımı nasıl yapacağından gelirler arasındaki uçurumu nasıl kapatacağından, fırsat eşitliğinden bahset.

Hizmeti merkeze alan insan ve düşünce sevgisinden bahset. Farklılıklarımızı nasıl kabul ettiğinden bahset. Şehirlerimizi yeniden imar etmemizden, ekini ve nesli ifsada karşı nasıl koruyacağımızdan bahset.

Yapıp ettiklerinden dolayı seni nasıl sevebileceğimden ve sana olan itimadımın nasıl artacağından bahset.

Doğaya verdiğin zararı nasıl düzelteceğinden bahset. Silahları nasıl susturacağından ve nasıl gömeceğinden bahset.

Seni sevmemi istiyorsan ve senle yaşamamı istiyorsan kendinle ve yapıp ettiklerinle yüzleş ve öylece gel…

Unutma bizde düşman insan değil fikirdir.

Bu yazı 2804 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum