Hasan KARAKURT

Hasan KARAKURT

[email protected]

BAŞLARKEN

09 Eylül 2018 - 08:57

BAŞLARKEN


 


Önce kendimi tanıtarak başlayacağım. Ben Siverekliyim Siverekli olmak bir imtiyazdır. Her Siverekli kendisi gibidir. Zatına mahsustur. Kendi özellikleri vardır ve herkesten farklıdır. Hiçbir zaman hiç kimseye benzetilemez. Kardeşler bile birbirine benzemez   Tamamen biribirinden farklıdır. İşte ben de kendimim ve kendime benzerim. Hiç kimse gibi değilim.


 


Ben eğitimciyim.  Tarih alanında uzmanım. 38 yıl devlet kurumlarında hizmet verdim. Binlerce öğrenci yetiştirdim. Anadolu’nun en doğusunda Güney Doğusu’nda ve Akdeniz bölgesinde bulundum.


 


Bazı sağlık problemleri yaşadım ve emekli oldum. Şu anda Siverek’teyim


 


Hayatta olan akraba ve dostlarla beraber olmaktan büyük haz alıyorum. 18 yaşına kadar yaşadığım; çocukluk ve gençliğimin geçtiği yerdeyim. Burada yaşadığım için çok mutluyum. Allah bu memleketi ihya etsin, rahmetini esirgemesin. Belalardan muhafaza etsin. Amin.


 


1971-1974 yılları arası Siverek Lisesi ve ardında Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler bölümü mezunuyum. 1977-1980 yılları arası Siverek Ortaokulunda öğretmenlik yaptım .


 


Siverek ‘te iken o zaman olayların çok tırmandığı dönemdi. Biz çok zor şartlarda görev yapıyorduk. Zaman zaman bazı tanımadığımız kişiler okula gelip öğrencileri alıp götürüyordu. Sonrada bu çocuklarımızın eline silahı verip birbirlerine kırdırıyorlardı.


 


Siverek’te 1977 Ekim’de ortaokulda göreve başladım. Siverek Ortaokulu tüm öğrencilerin geldiği bir okuldu. 1979 Kasım ayına kadar görevime devam ettim. İdeolojik olarak hiçbir şey anlatmadım sadece derse konsantre oldum.1979 Kasım ayında bazı tanımadığım, bence dışardan gelmiş kişiler, sınıfıma kadar gelip dersimi engellemeye çalıştılar. İdarenin ve güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığı bir durum vardı ve maalesef hiç istemediğim halde çok sevdiğim öğretmenlik görevimden istifa edip ayrıldım. 1979 Aralık ayında vatani görevimi yapmak üzere, çok sevdiğim Siverek’ten ayrıldım.


 


Uzun süren ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yaptığım üniversite öğretim görevliliği de dahil olmak üzere 35 yıl sonra Siverek’e dönebildim. 2015 Haziran ayında emekli üniversite öğretim görevlisi olarak Siverek’e döndüm. Uzman tarihçi olarak üniversitede çalıştığım dönemde de, Siverek tarihi ile ilgilendim. Bu konuda çeşitli araştırmalar da yaptım. Sağlık problemlerimin olmasına rağmen, Siverek tarihi ile ilgili çeşitli yazılar yazmaya çalışacağım. Elbette ki herkes, bildiği konuları yazacaktır. Bu konunun uzmanı olarak yazılı kaynaklara dayanarak Siverek tarihine değineceğim.


 


Siverek’te olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Siverek’te bulunmaktan ve burada yaşamaktan çok memnunum. Siverek Gençlik sitesinde yazan tüm arkadaşlara selam olsun. Onların yazılarını da zaten takip ediyorum.


 


Saygılarımla…


 


 


 


Hasan KARAKURT


[email protected]

Bu yazı 2343 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum