BAŞÖRTÜYE SAYGISIZLIK TAĞUTLUKTUR

31 Ekim 2013 - 14:30

Başkasına zarar vermemek şartıyla, demokratikleşme ve özgürlük alanların gelişmesi, toplumsal huzur ve refahın oluşmasını sağlar. İnançlı bayanların inancın gereği olarak başörtü takmaları, kişisel ve insani bir haktır. Bunu yasaklamak ve bu yönde girişimde bulunmak, kişisel ve hak ve özgürlüklere saldırıda bulunmaktır. İnsanı Allah’a kulluk yapmaktan alıkoymaya çalışanlar despotlar, zalimler ve tanrılık iddiasında bulunan zavallılardır. Başı açık olan bir bayana zorla başını örtmeye çalışmak ne kadar çirkinse ve kişisel bir hakka saldırıysa, başını inancından dolayı örten bir bayanın başörtüsüne saldırıda hem kişisel haklara hem de insan fıtratına ve inancına yapılan bir saldırıdır. Bu tür saldırıda bulunanlar, beynini dışarıya satanlardır. Çünkü bu tür suni gündemleri oluşturarak toplumun enerjisini boşuna harcamasına sebebiyet verdiği gibi toplum katmanları arasında ayrımcılığa, kine ve nefretin oluşturmasına sebebiyet vermektedirler. Dış güçlerin isteği de dün olduğu gibi bugünde bu istikamettedir.

Türkiye’nin gelişmesi bireylere demokratik ve özgürlükçü bir ortam oluşturmakla mümkün olabilir. Bireylerin kişisel haklarına saldırı olduğu bir yerde, kendini güvende his edemeyeceği gibi tüm kabiliyetini de ortaya koyamayacaktır. Bu nedenle; o toplum siyasi, ekonomi ve sosyal bakımında gelişmeyeceği gibi gelişmiş ülkelerin mandası olarak kalacaktır. Buda o ülke halkının içinde huzursuzluğu, kavgayı, fakirliği ve perişanlığı yaygın hale getirecektir.

Çünkü bu yasakçı zihniyetin topluma yansıması ve sonuçları fakirlik, düşmanlık, despotluk getirmiştir. Hala birilerin kışkırtmasıyla, gelişmekte olan Türkiye’nin enerjisini bu tür olaylarla harcama peşindedirler. Toplum olarak artık bu gerici, kokuşmuş, hukuk tanımaz, insana ve insanlığa saygısızlık olan bu uygulamalar çok geride kaldı. Ülkemiz gelişmiş ülkelerle yarış halinde; gelişmiş teknolojiyi Ülkeye getirmekle uğraş veren Devletiminiz bu faaliyetlerini sekteye uğratmak maksadıyla, böyle suni gündem oluşturmaktadırlar.

Özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi Yeni Anayasa yapımına mesai harcaması gerekirken diğer taraftan devasa sorunlarımız varken, gündemi Başörtüye harcamakla bu sorunlar ortadan kalkmayacaktır. Daha fazla sorun yaratılan bir politika olacaktır. Ülke enerjisini boşa harcayarak, Ülke halkının zarar görmesine sebebiyet vermektedir. Ayraca başörtü yasağı; inançtan doğan, kişisel bir hakka, hukuka, kişiye ve insan haklarına bir saygısızlık ve bir saldırıdır. Kendini bilen kişiler bu tür zorbalıkta fotoğrafını görüntülemek istemezler, Ülke insanına ve ülkesine zarar veremezler Ali LALE

Bu yazı 1070 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum