Cemil Yeşildağ

Cemil Yeşildağ

[email protected]

BOYKOT

03 Ocak 2011 - 22:00

 
Siverek'in il olma talebini dillendirmek için 31 Aralık 2010 cuma günü yapılması düşünülen  miting meteorolojinin yoğun yağmur yağışı uyarısı nedeni ile iptal edildi. İptal haberini duyduğumuz ilk andan bu yazıyı kaleme aldığımız ana kadar hala özüntümüz devam etmektedir.

Başta bu organizasyonu düzenleyen tertip komitesi olmak üzere Siverek sevdalısı olan birçok kişinin çok ciddi bir şekilde özüldüğüne inanmaktayım. Mitingin iptali her ne kadar bizleri özse de yüce kitabımız Kuran'ı Kerim "Şer bildiğiniz şeyde hayır olabilir" diye bir uyarısı vardır. Bu mitingin iptalinde de bilmediğimiz ve görmediğimiz bir hayır olabilir. Umut ediyoruz ki hayırlı bir sonuca dönüşür.

Her şeye rağmen Siverek'in il olması sevdası ile kuşanan Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği başkanı Koçali Aymaz ve tertip
komitesine şükranlarımızı iletiriz. Sadece bu miting de değil il olma sevdası için alınan yolda çok ciddi çabaları olduğu aşikardır.  

Geçen perşembe günü Fıratın Sesi gazetesi başta olmak üzere www.sivereksehri.com ve www.siverekgenclik.com sitelerinde yayımlanan "2011
Genel Seçimlerini Boykot Ediyoruz "başlıklı yazımızda  Siverek'in il olması için Siverek halkının 2011 Haziranında yapılacak olan Milletvekili seçimini boykot etmesi gerektiği çağrısında bulunmuştuk.

Mitingden bir gün önce bize Mitinge destek verelim diye ziyarette bulunan başkan Koçali  ağabeyimiz ve tertip komitesinden Ahmet abimizle yaptığımız sohbette BOYKOT çağrısını mitingin konuşma kürsüsünde yenileyeceklerini ifade ettiler.

BOYKOT çağrısını yazabildik ama miting kürsüsünde dile getirme kısmet olmadı. Ama mitingin iptali Siverek'in il olma sevdasının biteceği anlamına gelmez gelmeyecektirde. Bu sevdanın mutlaka İL olma ile son bulacağını buradan tekrar yeniliyoruz.

İl olma sevdası artık sadece Siverek'i Vilayet yapma Derneği'nin değil her Siverekli'nindir. Her yer ve platformda artık işlenecek en önemli mesele Siverek'in il olması ve il olmak içinde 2011 haziran seçiminin boykot edilmesidir.  Ancak BOYKOT fikri ve tavrı Siverek'in il olma meselesini çözebilir.

Bilindiği üzere Hindistan'ın bağımsızlığı için mücadele veren Gandi işgalci İngilizlerin seçimlerini boykot çağrısında bulunmuş ve seçime katılım oranı % 6' lara kadar gerileyince İngiliz hükümeti Hindistan'daki tüm güçlerin geri çekip Hindistan'ın bağımsızlığını tanımak zorunda kalmıştır. Siverek'in il olma hakkını gasp eden iktidarlar artık Siverek'in il olma hakkını geri vermelidir. İl olma karşısında duran yerel ve ulusal siyasetçileri dize getirecek tek çözüm yolu boykottur.   

Bu ara mitinge destek verdiğini ifade eden tüm kişi ve kurumlar samimiyet testinden geçeceklerdir. Bu süreç içinde işlenen boykot fikrine ne kadar sadık kalacaklarını  da Siverek halkı görecektir.

Son sözümüzü tekrar yeniliyoruz. Sivere'i il yapacak en güçlü çözüm seçimleri boykot etmedir.

BOYKOT BOTKOT VE YİNE BOYKOT...


                                                    

Bu yazı 990 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum