Yaşar Aksoy

Yaşar Aksoy

[email protected]

Hayatın altın çağı: Gençlik

26 Mart 2020 - 13:07

Gençliğin değeri pahabiçilemez. Ömrümüzde bir kere geçer.Gençlik terim olarak; 15-21 yaş topluğuna denir. Gençlik hayatın en heyecanlı,üretken zamanıdır. Peki bu değerli zamanın önemi nedir? Günümüzde nasıl kullanmalıyız? sorularını yanıtlayacağız.


Gençliğin fikirleri taze, beyinleri temizdir. İşte bu yüzden gençlerin aklını çelmek kötü yola düşürmek için faaliyetler var. Onların zamanını harcamak için Facebook, Twitter, İnstagram, Tiktok gibi uygulamalar çıkaran Batı özellikle bu zilleti Müslüman ülkelerde yayıyor. Müslümanlar gelişmesin, üretmesin diye yapıyor.


Bu zillet malesef ki zihinleri işgal etmiş durumda.Ortaçağ'da;Batı'da Karanlık Çağ iken Müslüman ülkelerde '' İSLAM RÖNESANSI'' adeta yaşanıyordu. Birçok buluş ortaya çıktı. Bu yüzden İslam dinini benimsemiş gençler eskide olduğu gibi yine düşünüp buluşlar bulmasınlar diye zihinlerini boş ve müstehcan şeylerle dolduruyorlar. Gençleri içe kapanık, özgüvensiz ve toplumda garip ve değersiz bırakıyorlar. Otobüslerde, kulaklık takıp hayallere dalanlar, şehir merkezlerinde önüne bakmayıp elinde telefonlarlarla oynayanlar, İnstagram'a hikaye atmak için tehlikeli yerlerde fotoğraf çekenler, Facebook'ta canlı yayında özel hayatını paylaşanlar, Twitter'de TAG'da gündeme gelmek için saçma sapan Tweetler atanlar... Anlatmakla bitmez.


Dinimiz İslam'da, Hadislerde ''iki günü bir olan ziyandadır'' buyuruluyor; ama gençlerimiz internet kafelerde Pubg gibi şiddet içeren oyunlarla zaman geçirip, nargile gibi dumanaltı yerlerde bayanlarla caiz olmayan davranışlarda bulunup Ahiret hayatını tehlikeye atıyor. Bununla kalınmayıp gençlerin düşüncelerini istismar etmek, onların kafalarını karıştımak için Marksist, Komünist fikirlerle din olgusunu ortadan kaldırmak, dinsizliği bir yaşam tarzı olarak göstermek için çalışmalar yürütüyorlar. Bu çalışmayı yapmak içinde gençlerin çoğunlukta olduğu yani lise ve üniversitelerde faaliyet gösteriyorlar.


Peki bu zillet bataklığında batan gençlikten başka Dinimizin istediği gibi yaşamaya çalışan gençlerde kalmadı mı! Bu uyuşturulan gençlikten başka bu zillete ''dur!'' diyen gençler yokmu? Vardı var varolacak!


Şunu hiç unutmayın hiçbir uyuşturucu satıcısı uyuşturucu kullanmaz. Bu yüzden kendi ülkelerinde gençleri uyuşmasın diye kitap gibi bilgili etkinliklerle meşgul ediyorlar. Bize düşen hem bu zillete bulaşmamak ve bulaşanları elimizden geldiği kadar yardım etmek, seminerler düzenleyerek bilinçlendirmektir. İnanın ki bu dava gençler var oldukça varolacak. Din için çalışan gençlerin varolması dileğiyle...

Bu yazı 4680 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum