Yaşar Aksoy

Yaşar Aksoy

[email protected]

Hayır mı? Şer mi?

11 Nisan 2020 - 20:36

Dünyayı birbirine düşüren, evlere kilitleyen, biçare bırakan küçücük bir hücredir Corona. Hiç bardağın dolu tarafından da baktınız mı? Hep Şer, bela diye tabir edilse de müspet olan tarafından bakmayı denediniz veyahut araştırdınız mı?


 


Dediğimiz üzere Corona’ya şer tarafından bakılmasının nedeni; çok sayıda insan hayatını yitirdi, ekonomi düşüşe geçti, şirketlerin planını altüst etti, sağlığı büyük ölçüde etkiledi. Bir başka yönden turizm etkilendi, yurt dışı ve yurt içi seyahatler durduruldu. Virüs hızla yayılmaya devam ederken devletimiz ülkemize vatandaşların sağlığı gözetilerek çeşitli yasaklar getirildi. Yaşlı ve genç kesime yasaklar getirildi. Yapılacak etkinlikler, programlar durdurulup bazı hizmetlerde sınırlandırıldı. Maneviyat alanımıza bakacak olursak; Camiye, Cuma namazına gidemez olduk. Evde inzivaya çekilmiş bir hal aldık.


İşte bu olanları gören insanoğlu ‘’Allah’ım neler oluyor? Başımıza neler geldi?’’ diye sitemler ediyor.


 


Şimdi ise asıl konumuz olan, bardağın dolu tarafından yani iyi olan cihetten bakmaya sıra geldi.


Virüsün temasla kişiden kişiye geçtiği için;


Helal olmayan ilişkilerin yürütüldüğü kafeler, gazinolar ve barlar kapamış durumda. Kötülüklerin anası olan içki; üretilemiyor, satılamıyor. Fabrikaları kapandı.


İnsanın temizliğe verdiği önem arttı, Müslüman biri zaten günde beş defa abdest aldığı için temizliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış oldu. 2-3 sokak ötede olan ve gitmeye üşendiğimiz Camilerimizin önemi arttı.


Daha küresel bakacak olursak;


5 yüzyıldan beri okunmayan Ezan-ı Şerif bugün Endülüs’te (İspanya) okundu. Sadece İspanya değil birçok ülkede okundu. Batı ancak ve ancak kurtuluşun İslam dininde olduğunu ihata etti.


Amerika’da doktorlar Allah’a dua edip serzenişte bulunuyorlar. İsviçre secdeye kapandı.


Hani bir söz vardır: ‘’ Her şerde bir hayır vardır’’ diye. İşte bu şerde de nice hayırlar var. İslam’a çağdışı diyenler, İslam’ın 1400 sene önce söylenmiş olanları bugün bilim diyorlar. Deliller göz önünde bulundurulduğunda ise dinimizin daha önce söylediği ortaya çıkıyor.


Son olarak, Allah-u Teala; bu virüs ile ümmeti vahdet şemsiyesi altında toplamayı ve Ümmetin uyanışına vesile kılsın. Allah’a emanet olun.


 


 


 


 


 


 


 

Bu yazı 14599 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum