Abdullah Deniz

Abdullah Deniz

Abdullah

Hendek değil, çukur

31 Aralık 2015 - 10:25

Hicretin 5. Yılında Müslümanlara karşı birlik olan müşrikler, Yahudiler ve Arap kabileleri, Medine’de oluşan İslam devletini yok etmek üzere 10 bin kişilik bir ordu ile Medine üzerine yürüdü. Bunu haber alan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) sahabeleri ile istişare yaparak nasıl bir strateji izleyeceklerini değerlendirdi.

Selmanı Farisi’nin “Ya Resulallah! Bizim İran diyarında bir şehre düşman hücum ettiği zaman, müdafaa için şehrin etrafına hendek kazmak âdettir. Medine’nin müdafaası için biz de hendek kazalım.” dedi.

Selmanı Farisi’nin bu önerisi kabul edilerek, Hendeğin kazılacağı yer tespit edildi. Başta peygamber efendimiz olmak üzere tüm Müslümanlar büyük bir özveri ile hendek kazmaya başladı.

Hendek kazıldığı sırada hava çok soğuktu. Bir yandan da Müslümanlar açlıkla boğuşuyordu. Peygamber efendimizin açlığını bastırmak için mübarek karınlarına üç taş bağladıkları görüldü.

Hendekte çıkan büyük bir kayayı peygamber efendimiz üç vuruşta parçaladı. İlk vuruşunda bir ışık yayıldı. Tekbir getirerek; “Şam’ın kırmızı köşklerini görüyorum!” buyurdu. İkinci vuruşta; “Kisrânın (İran’ın) köşklerini görüyorum!” buyurdu. Üçüncü vuruşta da yine etrafa parlak bir ışık yayıldı ve tekbir getirerek; “San’a’nın kapılarını görüyorum, bana Yemen’in anahtarları verildi!” buyurdu. Böylece sahabelere ilerde buraları fethedeceğini müjdeledi. Neticede buyurduğu gibi oldu.

İki hafta içinde hendek tamamlandı. Müşrikler Medine’ye yaklaşır yaklaşmaz şehrin etrafına hendekler kazıldığını görünce çok şaşırdılar. 1 Ay boyunca Medine’yi kuşatmalarına rağmen Medine’ye giremeyince geri dönmek zorunda kaldılar.

Peygamber Efendimiz bu olayın ardından “Bundan sonra Kureyş sizin üzerinize gelemez” buyurarak, Müslümanların savunmadan sonra taaruza geçeceklerini müjdelemişti.

Hendek savaşından da anlaşılacağı gibi “Hendek” kazımı peygamberi bir metottur. Bu yöntem ile İslam düşmanlarından gelen saldırılar önlenmiştir. Hendek yönteminin başarıya ulaşmasının ardından Müslümanlar için yeni bir dönem başlamış, savunma pozisyonundan, taarruz pozisyonuna geçmişlerdir.

PKK’nın Kürdistan coğrafyasını Suriyeleştirmek, öz yönetim adı altında Kürt halkına eziyet etmek, kendisine yönelik polis ve asker saldırılarını önlemek amacıyla başta Diyarbakır, Silvan, Cizre, Nusaybin olmak üzere birçok yerde kazmış olduğu çukurları hendek diye tabir etmek doğru değildir. Bu çukurlar olsa olsa İslam düşmanı Ebu Cehil’in Hz. Peygamberi öldürmek amacıyla evinin önüne kazmış olduğu çukura benzemektedir.

PKK’nın kazmış olduğu çukurları “Hendek” diye tarif etmesinin ardında İslami tabirleri tahrif ederek bu tabirleri kendi lehine kullanma aymazlığı yatmaktadır. Nasıl ki kendi batıl ideolojisi için ölenleri “Şehit”! olarak tarif ediyorsa, kazmış olduğu Ebu Cehil çukurlarını da peygamberi bir metot olan “Hendek” olarak isimlendirmektedir.

Çukurlar hiçbir zaman Hendek olamaz! Neden mi?

- Müslümanlar hendekleri Müşrik ve Yahudilerden gelen saldırıları def etmek için kazmışlardı. Hendekler saldırı amacıyla kazılmamıştı. PKK ise kazmış olduğu çukurları polis ve askere karşı yaptığı saldırıların ardından gizlenme amacıyla kazmıştır. Amaç halkı savunma değil, kendi militanlarını gizlemektir.

-Müslümanlar tarafından kazılan Hendekler onlara güven veriyordu. PKK’nın bu kazmış olduğu çukurlar Kürt halkının hayatı zindan etmiştir. Binlerce insan evini yurdunu terk etmiştir. Onlarca insan çatışmaların ortasında kalarak hayatını kaybetmiştir.

- Müslümanlar tarafından kazılan Hendekler Müslümanlara kazandırmıştır. PKK’nın çukurları ise Kürt halkına kayıp ettirmektedir.

- Hendek fikri başta Peygamberimiz olmak üzere tüm Müslümanların takdirini kazanmışken; PKK’nın çukur fikri, Türkiye üzerine planları olan dış güçlerin bir oyunudur. Kürt halkı çukurlardan isyan etmektir.

- Hendek fikri Medine Müslüman devletini güçlendirip, Müslümanları savunma pozisyonunuzdan, taarruz pozisyonuna geçirmiştir. PKK’nın çukur siyaseti, Kürt halkını kendi öz yurdunda garip bir hale getirmiştir.

- Müslümanlar Hendek kazımı sırasında karşılaşmış oldukları tüm zorluklara rağmen peygamberin birçok müjdesini duymuşlardır. PKK’nın bugün kazmış oldukları çukurlarla Kürt halkına acı ve ölümden başka bir kazancı olmamıştır.

Müslümanlar olarak kullanmış olduğumuz tabirlere dikkat etmemiz gerekmektedir.Rabbim bizleri nebevi metodu takip edenlerden eylesin (AMİN)

Bu yazı 2778 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum