Abdullah Deniz

Abdullah Deniz

Abdullah

İslam davası ve istikamet

20 Mayıs 2017 - 09:21

İslam davası, İslam’ın yeryüzünde hâkim olabilmesi için aynı amaç, bilinç ve şuur etrafında bir araya gelen, hakkıyla Allah’a teslim olmuş, nefsini terbiye eden bireylerin yüklenmiş oldukları ulvi bir misyondur.

İslam davasında en önemli esasların başında ise istikamet gelmektedir. Yani, insanların son nefeslerini verene kadar hak yolunda sebat göstermesi, mücadele yolunda başına gelebilecek tüm olumsuzlara sabır etmesidir. Çünkü insanların sorumlulukları ancak ölüm ile sona ermektedir. “Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et” (HİCR 99) İslami mücadeleyi belli bir noktaya kadar sürdürdükten sonra yorulmak, sıkılmak, yapılan çalışmalardan elini eteğini çekmek istikametten sapmanın en belirgin göstergesidir.

İslam davası öyle yüce bir davadır ki her basamağı, her merhalesi çok bereketlidir. Kararlı ve isabetli küçük adımlarla büyük mesafeler katledilebilir. Bu sebeple İslam davasını sürdürenlerin bunun bilincinde olması, sabırlı davranması, kararlılıkla, istikamet üzerindeki tüm olumsuzluklara tahammül göstermesi gerekir.

İslam davasında önemli unsurlardan biride mücadele gösterdikleri davayı çok iyi tanımasıdır. Davanın özelliklerini, davanın fertlerden beklentilerini, davanın püf noktalarını, dava yolundaki yüklendikleri misyonu iyi bilmelidir. Kişi, davasını iyice tanımadan kuru kuruya davayı yüklenemez. Davayı hakkıyla tanımadığı takdirde, davaya kısa vadeli faydaları olmasına karşın; orta ve uzun vadede davaya çok şeyler kaybettirir.

İslam davasının önemli esaslarından biride Aidiyet duygusudur. Kişinin, kendi eşini, çocuğunu, evini, işini sahiplendiği gibi mücadele verdiği davayı da sahiplenmesidir. Çünkü sahiplenme olmadan, davaya hizmet etmek beyhude bir uğraştır. Günümüzde örnek aldığımız tüm öncülerimiz davayı hakkıyla tanımış, tanıdıkları davası için gece, gündüz demeden mücadele vermişlerdir.

İster hak, ister batıl dava olsun, her dava; davayı yüklenenlerden fedakârlık ve dava yolunda bedel ödemesini ister. İslam davasını yürütenlerin zulme maruz kalması, iftiraya uğraması, hicret etmesi, zindanlara merhabası olması ve sonunda şehit olması kaçınılmazdır.

Rabbim her daim bizleri İslam davası için gözyaşı, ter ve gerekirse kan akıtanlardan eylesin (Amin)

Bu yazı 13261 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum