OYUN İÇİNDE OYUN

05 Ocak 2018 - 15:24

Fahreddin Paşa’yı gündeme getirmenin nedeni, kutsal emanetleri Osmanlıya teslim etmesi değildir. Ne olabilir? Sorusuna gelince; o Bakanın söylemdeki amacıyla bir fitneyi ümmetin içine saldı diğer husus da ABD köleliğin tescil etmesidir.

Bu çok tehlikeli bir durumdur. Zaten Osmanlı İmparatorluğunu yıkan da bu değil midir? Bu fitne Müslümanlığı ve ümmet anlayışını yerine ırkçılığıfaktörünü ön plana alınmasıdır.

Müslüman toplumlar yeniden Kuranla dirilmedikçe; ecnebilerin oyuncağı olmaktan kurtulamazlar, dünden bugüne kadar Müslümanların iki yakasının bir araya gelmemesi için proje üstüne proje yapan, fitne üstüne fitne üreten, provokasyon üstüne provokasyonu uygulamaya koyan, Müslüman malı ve kanı üzerinde denemeler yapan, bu ecnebilerin gücünü kırmak için tek yol samimi olarak Allah’ın ipine sımsıkı bağlanmaktır. 1.5 milyar Müslümanı kardeş yapacak birlikteliğini, dirliğini sağlayacak tek yoldur.

Müslümanlar; zengin bir tarihe sahip olması da ayrıca büyük bir avantajdır. Daha güçlü, adaletli ve hukukun üstünlüğünü benimsemiş bir ülke olmamak bir neden yoktur. Devlet yönetim tecrübesi olan köklü bir tarihimiz vardır. Bundan faydalanmak için tarihiaraştırmalıyız,tarihte yapılan yanlışların ve doğruların bir tasnifi yapılmalı ve bugüne ayarlanma yapıldığı takdirde daha sağlam bir devlet anlayışına sahip olacağız. Yeni adımlarla refah seviyesi yükselmiş huzurlu bir toplum olmak için her şey hazırdır. Yeter ki ülke yönetiminde tarihten alınan derslerin bugüne uygun olarak harmanlamacesaretini ve gayretini gösterelim.

Aksi takdirde tarihi incelemezsek geleceğimizi göremeyiz, her zaman ecnebilerin tuzaklarına takılacağız, birinden kurtulmaya çalışırken diğerine yakalanacağız. Bu sürekli böyle yapıldığı için Müslümanların iki yakası bir araya gelmiyor.

Çünkü bir provokasyonu atlarken diğeri uygulamaya geçiyor, böyle sürekli bizlere bir sorun çıkartarak sürekli enerjimizi içerde harcamaktadırlar. Toplum olarak ya yeniden dirilişi seçeceğiz ya da yine birilerin mandası olacağız. Yanı Allah’a kul değil de başkasının kulu olması demektir. Bu da Müslüman olan için mümkün değildir. Allah’a inan içinmümkün olmadığından, tek yol kalıyor oda sımsıkı Allah’ın ipine bağlanarak kardeşliğimiz pekiştirerek güçlü olmaktan geçer.200 yıldır ecnebilerin Müslümanlar üzerindeki uğraşı budur. Kardeşliğimizin pekiştirilmemesi için gönüllerimizde İslam’ı söküp atmak istiyorlar. Bizleri düşünmeyen söylediklerini yapacak bir robot haline getirmek istiyorlar.

Yakın tarihe baktığımız zaman ülkemiz gelişmek ve büyümek için adım atar atmaz başına bir tuzak kurarlar. Ondan kurtulmaya çalışınca başka bir tuzak geçirmektedirler. Örneğin, Oslo görüşmelerinin ifşası, gezi parkı olayları, reyhan da 52 kişini ölümü, PKK, olayları, hendek ve Fetö olayları ve hala devam edilen bir süreç, bu süreç Türkiye yi maddi ve manevi olarak yok etmeye çalışan bir projedir.

Toplum olarak biz bu tuzaklardan nasıl kurtuluruz. Her şeyden önce yeniden inancımızla, tarihimizle ve kültürümüzle barışmalıyız. İçimizde adalet mekanizmasını işleterek, Hukukun üstünlüğünü benimsemeliyiz. Bürokraside de liyakat ön planda tutmalıyız yapılacak düzenlemelerde bunlar dikkate alınmalıdır. O zaman her şey daha güzel olacaktır.

Bu yazı 2491 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum