Cemil Yeşildağ

Cemil Yeşildağ

[email protected]

Roboski ve Ak Parti İktidarı

28 Aralık 2012 - 11:28

 


Tarih sahnesinden biz mazlumlara yapılan katliam karelerinin ismini sıralamak tiksindirici oluverdi artık.


 


Zalimler bıkmadan, usanmadan mazlumları katletmeye devam ediyor.  Mehmet Akif Ersoy’un deyişi ile “Tek Dişi Kalmış Canavar” tek dişi ile bile katliamlarına, kan dökmeye ve kan emmeye devam ediyor.


 


 


Hak’kın yok sayıldığı adaletin tesisinin kendi anlayış ve yapıtlarında gören egemen zihniyetler (iktidar ve iktidar yanlıları) gerek ulusal çıkarları gerekse kirli ilişkilerden kaynaklanan menfaatleri icabı çocuk, kadın, erkek, genç ve yaşlı demeden katliamlarına devam ediyor.


 


Bu katliamlardan biri de 28 Aralık 2011’de Kürdistan coğrafyasında sınır ticareti (siz adını kaçakçılık koyun) yapan çoğu çocuk yaşta 34 cana yönelikti. 34 beden. 34 umut, 34 taze fidan, 34 yürek, 34 kan, 34 insan, 34 Müslüman ve 34 aileye yönelik yapılan katliamdı.


 


Bu hunharca katliam Ak Parti iktidarı döneminde iktidara bağlı silahlı kuvvetler tarafından gerçekleşti.


 


Bir yıla aşkın zamanda komisyonlar kuruldu, izlenimlerde bulunuldu, toplantılar yapıldı, koca koca adamlar kocaman dosyalar tuttu ama katliamın sebebi ve failleri bir türlü açıklanmadı. Açıklanacak gibi görünmüyor(İnşallah yanılırız.)


 


Ak Parti iktidarının gün geçtikçe statükolaştığı, çevreden gelip Kemalist zihniyetin emarelerini taşıdığı merkeze oturduğu bu süreçte kendi dönemlerinde yapılagelen bu katliamın neden açığa çıkarılmadığı insan aklına çok sayıda sorul getirmekte.


 


Adında ADALET olan, hak mahrumiyetlerinin yaşanmasına yer olmayan, adaletin tesisinin merkezi olduğunu iddia eden Ak Parti neden adaleti alaşağı etmekte? Adalet tesisinin insanlık ve Müslümanlık gereği olduğu bilincini neden yok saymakta?


 


Yüce Rabbimiz Kuran’ın Maide Suresi 8. ayetinde şöyle buyuruyor. “Ey iman edenler adaleti ayakta tutan adil şahitler olunuz.” Nerde bu ayetin sosyal ve siyasal yaşama yansıması? Nerde iman edişimizin tezahürü?


 


Hakkın ve adaletin ayakta kalması ancak insanların bir arada kalması sağlar. Adalet yoksa bir arada yaşamak da yok olur. Hak ve adalet ayakta değilse, hak ve adalet terazisi herkes için değilse kendisine haksızlık yapılan artık kardeşlik edebiyatı dinlemez ve kendine yeni bir yol çizmeye arayışına girer.


 


Dini, dili, kavmi, ne olursa herkes için adalet ve herkes için özgürlük, ahiret inancına sahip olanların dikkat etmesi gereken en önemli akidevi bir husustur.


 


Bir yıl geçti ama Roboski’de annelerin gözyaşı dinmedi. Ağıtları da dünkü gibi taze.


 


Katiller ortaya konulup cezaları verilmeyene kadar ağıtlar dinmeyecek, gözyaşları hep akacak ve Tevhit erlerinin Roboski katliamının mücadelesi hep devam edecek. Roboski’de katledilen 34 Kürt genci asla unutulmayacak ve unutturulamayacak.


 


Bir gün ama bir gün mutlaka adaleti tesis eden Tevhit ve Adalet erleri Firavun mülkünün varisi olacak…


 

Bu yazı 1991 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum