Osman TEMİZBAŞ

Osman TEMİZBAŞ


Türkiye Geleceğini Yoksa Reisi Cumhurunu mu Seçiyor ?

28 Temmuz 2014 - 14:19

Hz. Peygamber (s.a.) şöyle buyurur:

“Denizin dibindeki balıklar bile günahkâr ve zalimlerden şikayet ederler. Onların yüzünden yağmur kesilir, insanların rızkı azalır.” (Tergip ve Terhib:1/281)

Bu günler Rahmet ayları olmasına rağmen Dünyadaki zulmün ağırlığını hepimiz hissediyoruz.Ortaya çıkan zulme bir şekilde hissedar olabiliyoruz.

Bu durumda manevi havamızı ağırlaştırıyor, bazen nefes almakta zorlanıyoruz.Zira ruh maddi değil manevi atmosferle besleniyor.

Böyle bir zamanda bireyler,cemaatler,sivil toplum örğütleri kanaat önderleri attıkları adımlara çok dikkat etmeleri gerekir.Müslüman,müslümanın kanını dökmekte ,Allah-u ekber diyip kardeşinin başını kesmekte; böyle bir vahşet ne duyulmuş ne görülmüştür.

İslamiyeti yaymak için yapılmış olan onca savaşta Peygamber Efendimizin (s.a ) katılmış olduğu savaşların tümünde ölen ve öldürülen kişi sayısı 70’i geçmemişken şuan mezhep ve iktidar olma savaşlarında binlerce kişi ölmekte, öldürülmekte dir!

Böyle bir dünyada en büyük görev Milletin iradesini temsil eden Hükümet ve Partilere düşmektedir.

Önümüzde Türkiye’mizin kaderini çizecek 10 Ağustos seçimleri var ?

Bu seçim diğer seçimlerden çok farklı olmasının en büyük sebebi yeni Sivil bir Anayasanın yapılması ve yarı başkanlık sistemine geçişinin, halkın onay vermesidir. Cumhuriyet tarihimizin ilk ve son seçimi de diyebiliriz .Bunun aksini düşünmek bile Türkiye,nin felaketi olabilir ...Onun için bu seçimde halk kendi geleceğini seçme hakkına sahip olacak; Demokrasi,özgürlük ve insan hakları kazanacak yada karanlık Türkiye,nin ilk yılları olan dikta odakları hükümranlığı... Bunun analizi çok iyi yapmamız ve bu doğrultuda sandık başlarına gidip oyumuzu kullanmamız gerekiyor.

Şimdiye kadar yaptığımız analizlerden bunu göstermekte mevcut olan siyasi partilerimizden Ak Parti hükümetinin çalışmaları bunun en somut örneklerini bizlere sunmakta dır.

Siyasal,Sosyal,Ekonomik ve Kültürel bazda yapmış olduğu açılımlardır.En önemlisi Kürt açılımı ;Türkiye için çok önem arz etmiş ve belli bir noktaya ulaşılmıştır.

Hükümetin Dış politikada daha dikkatli daha hasas davranması gerekmektedir.

Senin mazlumun başkasının zalimi ise seninde orda dur demen gerekiyor ;

Orda destek vermeyeceksiniz.

.. Orta Doğu da Mezhep savaşları başlamış oradaki mevcut hükümetler otoriteyi sağlayamaz kendilerini yönetemez durumda olup; bunun bedelini Orta Doğu coğrafyası üzerinde yaşayan mazlum insanların kanlarıyla ödetmektedirler.Çocuklar,yaşlılar,kadınlar öldürülmekte yerlerinden sürülmekte ..

Türkiye Reisi Cumhurunu seçerken bu konuların göz ardı etmemesi ,Siyasi düşünmemesi başka serüvenlerin yaşatılmaması gerekmektedir.Kirli odaklar peşinden gidilirse Türkiye kayıp edecektir?

Hz. Peygamber : “İnsanlar öyle aldatıcı yıllar görecek ki, o yıllarda yalancılar tasdik, doğrular tekzib edilecek, em

in kimse hâinlikle suçlanacak, değersiz kimseler umumun işinde sahibi olacak.” (K.Sitte:17/563) Bu seçim çok önemli; bu seçimle Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun geleceği güvence altına alınmış olunacak.

Bunuda ancak Ak Parti hükümetinin adayı ve milli iradenin tek temsilcisi Türkiyede liderlik vasfını ellinde bulunduran nadir kişilerden biri olan reisi cumhur adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğanın o makama geçmesiyle olunacak başka bir alternatif ! Çözümsüzlük ve kaostan başka hiçbir şey kazandırmayacaktır.. Herkesin bir hesabı vardır muhakkak ama unutukları bişey var oda Yüce rabbimizin ALLAH .( C.C ) nunda kendine göre bir hesabının olmasıdır.

Lozan anlaşması gereği 2023 yıllında sınırlar kalkıyor. Orta doğuda ve sınırlarımızda büyük gelişmeler ve değişiklikler olacak, Türkiye buna kayıtsız kalamayacak onun için bir an evvel önleminin alınması ve ülkenin acilen bir başkanlık sistemine geçişin sağlanılması gerekmekte. Eyaletler sistemi şeklinde bir yönetim daha sağlıklı ve istikrarlı olacaktır.

Bu seçimlerde Halkımızın sağduyulu olup sağçısı-solcusu, alevisi-sünnisi, Türkü- Kürdü Lazı- çerkezi-zazası bir bütün olup ellerini vicdanlarına koyup; Türkiye’nin Dünyadaki ve Ortadoğudaki geleceğine oy vermeleri gerekiyor. Sandığa gittiklerinde desteklemiş oldukları Siyasi Partileri ideolojilerini bir tarafa bırakmalarını ellerini vijdanlarına koyup oylarını vermeleri ve yeni Türkiye vizyonuna değer ve katkı sağlayacak kişiyi seçmelerini temeni ediyorum.

Bu yazı 2474 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum