DEDAŞ icralık olan caminin takibini kaldırdı

Dicle Elektrik, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Bayırözü köyündeki caminin icraya konu olan elektrik borcunun aydınlatma değil ısıtma sistemine ait olduğunu, buna rağmen icra takibinin kaldırıldığını duyurdu.

DEDAŞ icralık olan caminin takibini kaldırdı
17 Şubat 2022 - 14:42

Dicle Elektrik, bazı basın organlarında yer alan ''Camiye elektrik borcu nedeniyle icra geldi'' haberi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Enerji şirketi, icraya konu olan elektrik borcunun aydınlatma ve ezan ses sistemi ihtiyacı için olmadığına, ısıtma sistemine ait olduğuna dikkat çekerek buna rağmen icra takibinin kaldırıldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, "Camilerde biri aydınlatma ve ses sistemi, diğeri ise ısıtma ve soğutmada kullanılan elektriği ölçmek üzere iki ayrı sayaç bulunuyor. Aydınlatma ve ezan okumaya yarayan ses sistemindeki tüketimlere ait elektrik giderini Diyanet İşleri Başkanlığı karşılarken, ısıtma ve soğutma gibi iklimlendirmede kullanılan elektrik giderini ise cemaat karşılıyor." denildi.

"Sistemde cami olduğuna ilişkin bir bilgi yok"

Şirket açıklamasında, Bayırözü köyündeki caminin iklimlendirmeye ait elektrik aboneliğinin ödenmeyen elektrik faturasının 8 bin 82 liraya ulaştığı belirtilerek, yapılan ihtarların ardından yönetmeliklere uygun olarak icra takibi başlatıldığı kaydedildi.

Ayrıca sistemde kayıtlı abonenin unvanında 'cami' veya 'hayır kurumu' benzeri bir ibare de bulunmadığı belirtildi.

Elektrik şirketi, söz konusu aboneliğin Bayırözü Köyü Camii'ne ait olduğunun belirlenmesi üzerine hassasiyet gösterilerek icra takibinin sonlandırıldığını, bundan sonra benzer sorunların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

"Aydınlatma giderlerini Diyanet karşılıyor, diğer giderler ise cemaate ait"

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

"Genel Aydınlatma Yönetmeliği'nin 1'nci bölüm 7'nci maddesi ibadethanelerde elektrik tüketimini düzenliyor: Toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen ibadethanelere ilişkin aydınlatma tesislerinin yapımı, işletilmesi ve giderleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilir.' Bu kapsam dışında kalan tüketimler ise Görevli Tedarik Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usül ve Esaslar'ın 4'ncü maddesi uyarınca mesken abone grubu kapsamında yer alıyor." (İLKHA)

 
Bu haber 607 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek