Kültür Tarih ve Doğa: İşte Nevşehir

Kültür Tarih ve Doğa: İşte Nevşehir

 Kültür Tarih ve Doğa: İşte Nevşehir
11 Aralık 2015 - 06:33

Kültür Tarih ve Doğa: İşte Nevşehir


Nevşehir’e gezi planınız mı var? seyahatinizden önce Nevşehir Haber aracılığıyla şehirle ilgili bilgilere erişilebilir, yolculuk daha renkli bir hale getirilebilirsiniz.


Tarih, doğa ve kültürün benzersiz harmonisinin buluşma noktası olan Nevşehir doğanın kendisine armağan ettiği güzelliklerle ziyaretçilerini kucaklamaya devam ediyor. Birbirinden etkileyici doğal ve tarihi özellikleriyle Nevşehir, her dönemde hak ettiği değeri görmüş; her kesimden insanın tatil rotası içerisinde önemli bir yer edinmiştir. Antik çağlardan bu yana Anadolu medeniyetlerini ağırlayan şehir, bu yönüyle doğal bir açık hava müzesi gibidir.


Tarihi ve Turistik Mekânlar


Köklü geçmişi ve doğal harikaları ile Nevşehir, hem doğa tutkunlarını hem de tarih meraklılarını fazlasıyla tatmin etmektedir. Bu yönüyle Nevşehir, tatil ile ilgili aradığınız ne ise; beklentilerinizin hepsini karşılayacaktır. Bununla birlikte seyahatinizden önce Nevşehir Haber aracılığıyla şehirle ilgili bilgilere erişilebilir, yolculuk daha renkli bir hale getirilebilir.


1. Damat İbrahim Paşa Cami Külliyesi


Lale Devri’nin en önemli şahsiyetlerinden birisi olan Sadrazam Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, Nevşehir’in imarı konusunda büyük adımlar atmıştır. Kendi adına yaptırdığı şehir merkezinde bulunan külliye ve külliyeye bağlı olan cami şehrin mimari açıdan öne çıkan en önemli eserleri arasındadır.


2. Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi


Türk-İslam medeniyetinin Anadolu’da yayılmasında büyük katkıları bulunan, Mevlana ve Yunus Emre ile birlikte bu coğrafyada yetişen en büyük din alimlerinden olan Hacı Bektaş-ı Veli, Nevşehir açısından önemli önemli bir figürdür. Kendisi adına kurulmuş olan müze de her yıl bu yüce şahsiyeti ziyaret etme şerefine erişmek isteyen insanların akınına uğramaktadır.


3. Kapadokya Bölgesi


Nevşehir söz konusu olduğunda Kapadokya’yı içermeyen bir liste oluşturmak gerçekçi olmayacaktır. Birleşmiş Milletler UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan kültürel mirasımız Kapadokya, dünyanın başka bölgelerinde bulunamayacak eşsiz güzellikleriyle doğa tutkunlarını kendisine hayran bırakıyor. Peri bacalarıyla görenleri büyüleyen bölge, kayalara oyulmuş kiliseleriyle de özellikle Bizans dönemi mimari yapısını son derece başarılı bir şekilde yansıtıyor.


Siz de balon turlarıyla Kapadokya’nın insanı kendine hayran bırakan güzelliğini gökyüzünden seyredebilir, hayatınız boyunca muhtemelen Kapadokya dışında yaşayamayacağınız bir deneyim yaşayabilirsiniz. Böylesi bir güzelliğe hayır diyebileceğinizi sanmıyoruz.


4. Göreme ve Ürgüp


Kapadokya bölgesinin önde gelen yerleşim alanları arasında bulunan Ürgüp ve Göreme, peri bacaları ve kaya ev kiliseleriyle turistlerin gezilecek yerler listesinde kendilerine üst sıralarda yer bulmaktadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra misafirperver insanları ile daha da güzelleşen Ürgüp ve Göreme, Nevşehir seyahatinizin en önemli duraklarından birisi olacaktır


Bununla birlikte çekildiği dönemde fırtınalar koparan fenomen dizi Asmalı Konak’ın çekimlerinin yapıldığı konak da, Ürgüp’ü ziyaret eden turistlerin uğrak adreslerinden birisidir.


Nevşehir, doğal güzellikleri ve etkileyici tarihinin yanı sıra sürekli olarak ikamet etmeye de son derece uygundur. Nevşehir İş İlanları aracılığıyla bulacağınız iş, hayatınızı değiştirecek ve hayatınızın geri kalanını sıcakkanlı insanların yaşadığı, doğa harikası Nevşehir’de geçirebileceksiniz.


Bu haber 3033 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor