SARI PAS HASTALIĞINA KARŞI ÇİFTÇİLER UYARILDI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde geçtiğimiz yıl ekinlerin büyük kısmına zarar veren, çiftçilerimizi zarara uğratan, ekili alanlarda

 SARI PAS HASTALIĞINA KARŞI ÇİFTÇİLER UYARILDI
12 Şubat 2011 - 11:24
görülen Sarı Pas Hastalığı tehlikesine karşı Siverek Ticaret ve Sanayi Odası ile ziraat Odası Başkanlığı ortak bir basın açıklaması yaparak çiftçilerin sarı pas hastalığına karşı uyardı. 
           
Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Siverek Ticaret ve sanayi Odası başkanı Ahmet Ersin Bucak, yaptığı açıklamada şunları kaydetti "En yaygın ve etkin zararlılarından biri olarak bilinen Sarı Pas hastalığı bölgemizde geçtiğimiz yıl ekili alanlarda büyük maddi hasara neden olmuş, yüzlerce çiftçimiz zarara uğramıştı. 'Kahverengi pas, Kara pas' ve 'Sarı Pas' hastalıklarından sarı pas cinsi en erken görünen ve en fazla verim kaybına neden olan türü oluşturuyor. Hastalık daha çok yapraklarda görülse de sap ve başaklara da sıçrayabiliyor. Hastalık yaygınlaştığında mücadele güç olduğundan erken teşhis büyük önem taşıyor. İlk pas püsküllerinin görünmeye başlandığında ilk ilaçlamanın yapılması gerekiyor. Bölgemizde geçtiğimiz yıl ekinlerimizde büyük zarara neden olan sarı pas hastalığı için Siverek Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte çiftçilerimizi uyaran ve hastalığın zararlarını anlatan duyuru tahtası afiş çalışması yaptık. İlçenin muhtelif yerlerinde çok sayıda billboard afiş asarak uyarılarda bulunduk. Bu konuda çiftçilerimizin duyarlı olmasını istiyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğü söz konusu hastalıkla ilgili bölgede bir çalışma yaparak çiftçilerimizden destek olmasını bekliyoruz" dedi.


Lütfü YALGI/SİVEREK



Bu haber 2729 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü